Η FIBA απέκλεισε τη Ρωσία, αλλά την κάλεσε σε συζητήσεις
Με επιστολή που έφτασε την Τετάρτη γραφεία της ρωσικής ομοσπονδίας μπάσκετ και το οποίο φέρει την υπογραφή του προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Οράσιο Μουρατόρε, γνωστοποιείται ότι όλες οι Εθνικές Ομάδες μπάσκετ της χώρας αποκλείονται από κάθε διοργάνωση, με την απόφαση να έχει άμεση ισχύ. Βέβαια, η επιστολή καταλήγει με την πρόσκληση της FIBA στη ρωσική ομοσπονδία, προκειμένου να παραβρεθεί στο συμβούλιο της στις 8-9/8 στο Τόκιο, προκειμένου η Ρωσία να δώσει εξηγήσεις για την κατάσταση. Σε περίπτωση που οι θέσεις της ρωσικής ομοσπονδίας είναι ικανοποιητικές, τότε θα αρθεί ο αποκλεισμός των Εθνικών Ομάδων της χώρας.
Με επιστολή που έφτασε την Τετάρτη γραφεία της ρωσικής ομοσπονδίας μπάσκετ και το οποίο φέρει την υπογραφή του προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Οράσιο Μουρατόρε, γνωστοποιείται ότι όλες οι Εθνικές Ομάδες μπάσκετ της χώρας αποκλείονται από κάθε διοργάνωση, με την απόφαση να έχει άμεση ισχύ.
Μοναδική εξαίρεση αποτελούν οι Εθνικές που έχουν υποχρεώσεις σε διοργανώσεις της FIBA, που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, όπως και η Εθνική Νεανίδων της Ρωσίας, που την Παρασκευή «μπαίνει στην μάχη» του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Σλοβενίας.
Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, sport-express.ru, αιτία του άμεσου αποκλεισμού αποτελεί το σκάνδαλο που προέκυψε τη χρονιά που ολοκληρώθηκε και σχετιζόταν με την κατηγορία της νοθείας στις τελευταίες εκλογές της ομοσπονδίας.
Η καταγγελία είχε γίνει από την ομοσπονδία του Περμ, ενώ δικαστήριο της Μόσχας είχε δικαιώσει τις κατηγορίες.
Βέβαια, η επιστολή καταλήγει με την πρόσκληση της FIBA στη ρωσική ομοσπονδία, προκειμένου να παραβρεθεί στο συμβούλιο της στις 8-9/8 στο Τόκιο, προκειμένου η Ρωσία να δώσει εξηγήσεις για την κατάσταση.
Σε περίπτωση που οι θέσεις της ρωσικής ομοσπονδίας είναι ικανοποιητικές, τότε θα αρθεί ο αποκλεισμός των Εθνικών Ομάδων της χώρας.
Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Ανδρών της Ρωσίας προετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στο Eurobasket 2015 (5-20/9).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Προϊστορικός οργανισμός των 8 μέτρων ανήκε σε «χαμένο παρακλάδι της ζωής»
- Παραδέχθηκε την ανωτερότητα του αντιπάλου ο Τσιτσιπάς: «Ήταν άψογος στα κρίσιμα σημεία»
- Εξεταστική – ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατάθεση για 13 χρόνια πριν – «Καμία σχέση με τη συντονισμένη απάτη που βλέπουμε σήμερα»
- Greek Tourism on Track for Record Revenues in 2025
- Άμεση αντίδραση σε πλημμυρικά φαινόμενα στην Καλαμάτα
- Ο Σπαλέτι απάντησε σε… προπονητή της εξέδρας: «Αν δεν σου αρέσει η Γιουβέντους, κάτσε σπίτι» (vid)
- Στέφανος Παπαδόπουλος: «Σκέφτηκα να αποσύρω τη μήνυση κατά του Γιώργου Μαζωνάκη»
- Καιρός: Βροχές στην Αττική το απόγευμα και τη νύχτα – Πώς θα εξελιχθούν τα καιρικά φαινόμενα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442