Αδιάφορος ο Παναθηναϊκός, βήμα για 2η θέση ο Αστέρας στο «Χ» της Λεωφόρου
Η έλλειψη βαθμολογικού κινήτρου, οι αρκετές αλλαγές και η κούραση έφεραν την πρώτη απώλεια βαθμών για τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Μετά από 4 σερί νίκες, οι «πράσινοι» παραχώρησαν «λευκή» ισοπαλία στον Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας (0-0), στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του μίνι πρωταθλήματος.
Η έλλειψη βαθμολογικού κινήτρου, οι αρκετές αλλαγές και η κούραση έφεραν την πρώτη απώλεια βαθμών για τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.
Μετά από 4 σερί νίκες, οι «πράσινοι» παραχώρησαν «λευκή» ισοπαλία στον Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας (0-0), στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του μίνι πρωταθλήματος.
Βαθμός «χρυσάφι» μπορεί να χαρακτηριστεί ο σημερινός για την πελοποννησιακή ομάδα, καθώς έφτασε τους 7 και στην χειρότερη περίπτωση (σ.σ. νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ατρόμητου) θα ισοβαθμήσει με το «δικέφαλο» του Βορρά στην 2η θέση της ειδικής βαθμολογίας και τα πάντα θα κριθούν την Κυριακή στην Τρίπολη, όπου θα ξεκαθαρίσει ποια ομάδα θα πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League.
Ο Παναθηναϊκός διατήρησε το μηδέν στην άμυνά του για 5ο διαδοχικό ματς και για πρώτη φορά δε σκόραρε. Είχε τις λιγότερες τελικές από κάθε άλλο ματς των πλέι οφ, αλλά ακόμη και στη μέτρια μέρα του έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες με το Μπεργκ για να πάρει τη νίκη.
Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με σημαντικές απουσίες στον αγωνιστικό χώρο, γεγονός που φάνηκε από τα πρώτα λεπτά, κυρίως στον τρόπο που προσπάθησαν να αναπτυχθούν.
Κυρίως οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με ξεκάθαρο στόχο να μη δεχτούν γκολ κι αν τους έβγαινε κάποια αντεπίθεση να κάνουν τη ζημιά. Σε ολόκληρο το πρώτο μέρος, πάντως, δεν απείλησαν ούτε μία φορά την εστία του Κοτσόλη, που πέρασε ένα από τα πιο ήσυχα απογεύματα της καριέρας του.
Στα ¾ του γηπέδου ο Παναθηναϊκός ήταν σχετικά καλός, αλλά επιθετικά δεν φάνηκε. Στη μοναδική φάση που οι γηπεδούχοι αναπτύχθηκαν σωστά «άγγιξαν» το γκολ, στο 18΄, με το Μπεργκ να βγαίνει στην… πλάτη της άμυνας των Αρκάδων, αλλά ο Σουηδός δεν εκτέλεσε σε πρώτο χρόνο και ο Θεοδωρόπουλος πρόλαβε να απομακρύνει σωτήρια.
Το ματς ήταν σαφώς πιο ανοιχτό στο δεύτερο μέρος, με τους φιλοξενούμενους να απειλούν δύο φορές στο δίλεπτο (55΄-56΄) με τα σουτ των Γιαννιώτα (αουτ) και Τσοκάνη (μπλόκαρε ο Κοτσόλης).
«Πατούσε» καλύτερη ομάδα του Στάικου Βεργέτη στα πρώτα 25 λεπτά της επανάληψης και παρά τις αλλαγές που έκανε ο Αναστασίου (πέρασαν Ζέκα και Καρέλης) ο Παναθηναϊκός δεν έβρισκε ρυθμό.
Οι «πράσινοι», πάντως, είχαν ευκαιρίες για να πάρουν το «τρίποντο», αρχής γενομένης από την φάση του 73ου λεπτού, όταν σε γρήγορη αντεπίθεση που έβγαλαν, ο Μπεργκ δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή μετά τη μπαλιά του Καρέλη.
Δύο λεπτά μετά και πάλι ο Καρέλης ήταν πρωταγωνιστής, αλλά ο Θεοδωρόπουλος πρόλαβε να απομακρύνει σε κόρνερ.
Η κορυφαία ευκαιρία στο διάστημα αυτό ανήκε και πάλι στους γηπεδούχους, με το Μπεργκ να αστοχεί στο 80΄ από το ύψος της μικρής περιοχής με τον Θεοδωρόπουλο εξουδετερωμένο Στο 87΄ ο Κοτσόλης έπεσε κι απόκρουσε προσωρινά το σουτ του Ιγκλέσιας, στην τελευταία καλή φάση από πλευράς Αστέρα στο ματς.
Διαιτητής: Μ.Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Κίτρινες: Ταυλαρίδης, Κουτρουμπής, Μαρινάκης, Νίνης, – Παντελιάδης, Σκουρτάι, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Σανκαρέ.
Κόκκινες: 90΄+4 Ταυλαρίδης (δεύτερη κίτρινη)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ.Αναστασίου): Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός (81΄ Νίνης), Μπεργκ, Μαρινάκης, Ατζαγκούν, Δώνης (60΄ Ζέκα), Ταυλαρίδης, Νάνο, Μαυρίας (69΄ Καρέλης).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στ.Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Μουνάφο, Αλόκο, Φερνάντες (67΄Μουκάμ), Σκουρτάι, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Τσοκάνης, Ιγκλέσιας (90΄ Παπαχρήστος), Γιαννιώτας (59΄ Ρόλε).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
- Τραγωδία στη Γαλλία: Τέσσερις νεαροί Πορτογάλοι σκοτώθηκαν σε τροχαίο κοντά στα σύνορα με την Ελβετία
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)








![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-109x85.jpg)





















![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)




















![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442