Ο Αθηναίου υπέγραψε στην ΑΕΚ μέχρι το τέλος της σεζόν
Παίκτης της ΑΕΚ είναι και επίσημα ο Γιάννης Αθηναίου, με τον Έλληνα γκαρντ να υπογράφει συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν με την «Ένωση». Ο αθλητής αφού έμεινε ελεύθερος από την τουρκική Εσκισεχίρ, υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν με τους «κιτρινόμαυρους» της Α1 Ανδρών.
Παίκτης της ΑΕΚ είναι και επίσημα ο Γιάννης Αθηναίου, με τον Έλληνα γκαρντ να υπογράφει συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν με την «Ένωση». Ο αθλητής αφού έμεινε ελεύθερος από την τουρκική Εσκισεχίρ, υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν με τους «κιτρινόμαυρους» της Α1 Ανδρών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ:
«H KAE AEK πιστή στις δεσμεύσεις της για ενίσχυση της ομάδας, που έχει πάντα υψηλούς στόχους όπως επιβάλλει άλλωστε η Ιστορία της, ανακοινώνει ότι τη φανέλα της “Βασίλισσας” θα φορέσει (και) ο Γιάννης Αθηναίου.
Ο διεθνής γκαρντ υπέγραψε πριν από λίγο συμβόλαιο με την «Ένωση» έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.
Το βιογραφικό του αθλητή:
Ο Γιάννης Αθηναίου γεννήθηκε στις 26 Μαΐου του 1988, έχει ύψος 1μ.96 και αγωνίζεται ως πόιντ γκαρντ. Ο Αθηναίου ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ηλυσιακό στον οποίο έμεινε για μία τριετία (2006-2009), πριν μετακομίσει στον Πανιώνιο το καλοκαίρι του 2009, όπου υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο.
Την πρώτη του σεζόν στους »κυανέρυθρους» ο Αθηναίου είχε μέσο όρο 2,3 πόντους σε 23 αγώνες για την Α1. Το 2011 ο 26χρονος άσος συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στον ΚΑΟΔ ως δανεικός από τον Πανιώνιο και με τους Δραμινούς μέτρησε μέσο όρο 5,9 πόντους, 1,7 ριμπάουντ και 1,9 ασίστ σε 24 ματς για την Α1.
Το 2012 επέστρεψε στην ομάδα της Νέας Σμύρνης και έδωσε το «παρών» σε 36 αγώνες για την Basket League με μέσο όρο 4,5 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1,8 ασίστ. Το καλοκαίρι του 2013 ο Αθηναίου μετακινήθηκε στον Άρη όπου είχε 22 συμμετοχές στο Πρωτάθλημα έχοντας μέσο όρο 13,4 πόντους, 2,4 ριμπάουντ και 3,3 ασίστ.
Ο Έλληνας γκαρντ αποφάσισε να “μεταναστεύσει” τον Μάρτιο του 2013 όταν αποδέχτηκε την πρόταση της Αρμάνι Μιλάνο. Ο Αθηναίου φόρεσε την φανέλα της ιταλικής ομάδας για 2 αγώνες στη Serie A.
Η Εσκισεχίρ αποτέλεσε τον επόμενο επαγγελματικό προορισμό του Αθηναίου με την οποία είχε μέσο όρο 7,1 πόντους, 1,8 ριμπάουντ και 2,5 ασίστ σε 8 αγώνες για το πρωτάθλημα Τουρκίας».
Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χρήστου Αζαριάδη, η παράσταση «Χωρίς Άντρες» σε διασκευή και σκηνοθεσία της Αναστασίας Κουρή κάθε Πέμπτη στη σκηνή Brecht-2510.
Ήττα-σοκ και νέα γκέλα ολκής για τη θλιβερή Λίβερπουλ, έχασε δίκαια 2-1 από την ουραγό Γουλβς στο «Μολινό», μετά από μια ακόμη αποκαρδιωτική φετινή εμφάνιση.
Η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε κόντρα στην Ατλέτικο προηγήθηκε με 3-0, αλλά δεν πέτυχε την ολική ανατροπή, με τους Ροχιμπλάνκος να περνούν στον τελικό του ισπανικού Κυπέλλου χάρη στο 4-0 του πρώτου ματς.
Η Εθνική Γυναικών κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο του «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», νίκησε με 3-0 τη Γεωργία κι έκανε ιδανική εκκίνηση στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών 2027.
Με κορυφαίο τον Ζάλανκι που έβαλε 7 γκολ, ο Ολυμπιακός πάλεψε στην έδρα της πανίσχυρης Νόβι αλλά τελικά ηττήθηκε στην πρεμιέρα της φάσης των «8» του Len Champions League.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας