
Νίκη στο φινάλε και πρόκριση για την Εθνική πόλο ανδρών
Χάρη σε γκολ του Μυλωνάκη στη λήξη του αγώνα, η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών επιβλήθηκε 10-9 της Ρουμανίας, σε αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική του Α΄ ομίλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, και εξασφάλισε την πρόκρισή της στους «8» της διοργάνωσης.
Χάρη σε γκολ του Μυλωνάκη στη λήξη του αγώνα, η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών επιβλήθηκε 10-9 της Ρουμανίας, σε αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική του Α΄ ομίλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, και εξασφάλισε την πρόκρισή της στους «8» της διοργάνωσης.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, το οποίο πανηγύρισε την τρίτη διαδοχική νίκη του, ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του στο γκρουπ τη Δευτέρα (20:00), όταν αντιμετωπίζει την Ιταλία.
Η εθνική δεν ξεκίνησε καθόλου καλά στο παιχνίδι, καθώς 2,5 λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα βρισκόταν πίσω στο σκορ με 3-0. Όμως, δύο γκολ του Βλαχόπουλου έφεραν την ελληνική ομάδα στο -1, ενώ ο Φουντούλης ισοφάρισε 3-3, δύο λεπτά μετά το ξεκίνημα του δευτέρου οκταλέπτου.
Ο Ντιακόνου έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στη Ρουμανία (4-3), όμως η εθνική «πήρε κεφάλι» στο σκορ με 5-4, χάρη στα γκολ των Δελακά και Γούνα, για να ισοφαρίσει ο Κρέτου σε 5-5, 19΄΄ δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του ημιχρόνου.
Από εκείνο το σημείο και μετά οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με τη Ρουμανία να σκοράρει πρώτη και την ελληνική ομάδα να «απαντά». Η εθνική βρέθηκε πίσω στο σκορ με 9-8, 2.5 λεπτά πριν από το τέλος, χάρη σε γκολ του Ντιακόνου και ενώ η Ρουμανία είχε δύο παίκτες παραπάνω.
Όμως, οι παίκτες του Σάκη Κεχαγιά δεν τα παράτησαν και ισοφάρισαν στα 28΄΄ με το γκολ του Μυλωνάκη στην κόντρα. Ο Τσαλκάνης απέκρουσε το σουτ του Ράντου στα 8΄΄ και στην τελευταία επίθεση του αγώνα, με την ελληνική ομάδα να παίζει με παίκτη παραπάνω, ο Μυλωνάκης πέτυχε το γκολ στη λήξη και χάρισε τη νίκη-πρόκριση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.
Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-3, 2-2, 2-3.
ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Στοενέσκου, Ράντου 2, Νεγκρεάν, Ντιακόνου 4, Κρέτου 1, Μπούσιλα, Ματέι Γκούιμαν 1, Κιοβεάνου, Γκοάντα, Γκεόργκε, Γκιμπάν, Ποποβίτσιου 1, Ντραγκούσιν.
ΕΛΛΑΔΑ: Τσαλκάνης, Μυλωνάκης 2, Δερβίσης, Τίγκας, Φουντούλης 1, Ποντικέας, Αφρουδάκης 1, Δελακάς 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γούνας 2, Βλαχόπουλος 2, Γαλανόπουλος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Τζον Πουλακίδας και το ντεμπούτο στο ΝΒΑ με τους Μάβερικς – Τα πρώτα λεπτά και η στατιστική του
- Δεν πάει Ντουμπάι ο Ομπστ – Ανανεώνει το συμβόλαιο του με την Μπάγερν!
- Θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Δανιήλ
- Εξ αναβολής παιχνίδια στη Super League: Δύσκολες αποστολές για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ
- Γκούλιτ: «Σταμάτησα να βλέπω ποδόσφαιρο»
- Ματίας Λεσόρ: Το πλάνο επιστροφής για τον Γάλλο σέντερ – Πότε θα μπορούσε να αγωνιστεί
- Γουλβς – Λίβερπουλ 2-1: «Κόκκινοι» για τα… θηρία, έχασαν και από τους «Λύκους»
- Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 3-0: Στον τελικό οι Μαδριλένοι, «άγγιξαν» επική ανατροπή οι Καταλανοί (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 04.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/elen-laureano-aG4jfiaRm7E-unsplash-1-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442