Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Με λάμψη από Ζιοβάνι εγκαινιάστηκε το… μισό «Μαρακανά»

Με λάμψη από Ζιοβάνι εγκαινιάστηκε το… μισό «Μαρακανά»

Το «Μαρακανά», το πνευματικό «σπίτι» του ποδοσφαίρου της Βραζιλίας, στο οποίο θα διεξαχθεί του χρόνου ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου, άνοιξε εκ νέου τις πύλες του με έναν αγώνα επίδειξης, παρότι οι εργασίες στο στάδιο δεν έχουν ολοκληρωθεί. Τα εγκαίνια έγιναν με αγώνα επίδειξης ανάμεσα στις ομάδες των Ρονάλντο και Μπεμπέτο, με τον Ζιοβάνι να σημειώνει δύο τέρματα. Δείτε το βίντεο...

Το «Μαρακανά», το πνευματικό «σπίτι» του ποδοσφαίρου της Βραζιλίας, στο οποίο θα διεξαχθεί του χρόνου ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου, άνοιξε εκ νέου τις πύλες του με έναν αγώνα επίδειξης, παρότι οι εργασίες στο στάδιο δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Μόνο δύο είσοδοι ήταν έτοιμες, κάποιες θέσεις δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη, ενώ ο χώρος γύρω από το Μαρακανά μοιάζει με… εργοτάξιο, καθώς το γήπεδο εγκαινιάστηκε εκ νέου, με αγώνα επίδειξης ανάμεσα σε ομάδες, των οποίων ηγούντο οι παλαίμαχοι διεθνείς επιθετικοί, Ρονάλντο και Μπεμπέτο.

Οι φίλοι του Ρονάλντο επικράτησαν με 8-5. Το «φαινόμενο» σκόραρε δύο φορές, ενώ δύο τέρματα σημείωσαν και ο Ζιοβάνι με τον Εντίλσον και από ένα οι Ντζαλμίνια και Πεδρίνιο. Ο πρώην «μάγος» του Ολυμπιακού, ο οποίος βρέθηκε πρόσφατα στη χώρα μας για την παρουσίαση της αυτοβιογραφίας του, έδειξε ότι δεν ξεχνιέται την τέχνη του!

Το Μαρακανά είναι το τέταρτο από τα 12 γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας που ανοίγει τις πύλες του, αν και δεν ήταν έτοιμο τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν έληξε η σχετική προθεσμία που είχε θέσει η FIFA. Επίσης, θα φιλοξενήσει και αναμετρήσεις για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών, το οποίο θα φιλοξενήσει η χώρα τον Ιούνιο.

«Η Βραζιλία θα δώσει ένα μεγάλο μάθημα στον κόσμο και σε αυτούς, οι οποίοι δεν πίστευαν ότι θα ήταν δυνατόν να διοργανώσουμε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο και το Κύπελλο Συνομοσπονδιών» δήλωσε στο ημίχρονο του αγώνα ο Ρονάλντο, ο οποίος είναι και μέλος της οργανωτικής επιτροπής, και πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Άλλο ένα στάδιο έχει παραδοθεί. Ήταν κάτι της τελευταίας στιγμής, αλλά είμαστε χαρούμενοι με το αποτέλεσμα. Ο αγωνιστικός χώρος είναι εντυπωσιακός. Οι κερκίδες είναι όμορφες, όπως και οι εσωτερικές εγκαταστάσεις. Όλα είναι πραγματικά καλά». Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, ήταν παρούσα στις εξέδρες μαζί με τον υπουργό Αθλητισμού, Άλντο Ρέμπελο, αλλά αποχώρησε πριν από το ημίχρονο.

Από τα έξι στάδια που θα χρησιμοποιηθούν για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών, μόνο σε αυτά στη Φορταλέζα και το Μπέλο Οριζόντε τηρήθηκε το αρχικό χρονοδιάγραμμα και αποπερατώθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο. Το στάδιο στην πόλη Ρεσίφε αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του στις 14 Μαΐου και στην πρωτεύουσα Μπραζίλια τέσσερις ημέρες αργότερα.

Το Μαρακανά είχε κατασκευαστεί αρχικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1950 και πλέον παραμένει μόνο το εξωτερικό κέλυφος του αρχικού σταδίου. Εσωτερικά, έχει μετατραπεί από διόροφο σε ενός ορόφου στάδιο, του οποίου οι σχεδιαστές λένε ότι προσφέρει στους θεατές καλύτερη θέαση, ενώ η χωρητικότητά του έχει μειωθεί στους 78.000 θεατές. Υπενθυμίζεται ότι το παιχνίδι, στο οποίο κρίθηκε ο τίτλος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1950 (Βραζιλία-Ουρουγουάη 1-2), εκτιμάται πως παρακολούθησαν 200.000 άνθρωποι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο