Η πίεση για γάμο οδηγεί τις Κινέζες σε ενοικίαση συντρόφου
Για πολλούς κινέζους πολίτες ο εορτασμός του Νέου Έτους αποτελεί πηγή χαράς. Ωστόσο, αρκετές γυναίκες που διανύουν τη δεκαετία των 20 στην Κίνα δέχονται έντονες πιέσεις να παντρευτούν. Η λύση; Ενοικίαση ενός ψεύτικου συντρόφου.
Για πολλούς κινέζους πολίτες ο εορτασμός του Νέου Έτους αποτελεί πηγή χαράς. Ωστόσο, αρκετές γυναίκες που διανύουν τη δεκαετία των 20 στην Κίνα δέχονται έντονες πιέσεις να παντρευτούν. Η λύση; Ενοικίαση ενός ψεύτικου συντρόφου.
Για περίπου 50 δολάρια την ημέρα, μία γυναίκα μπορεί να νοικιάσει έναν άνδρα σύντροφο, ο οποίος θα τη συνοδεύει στα οικογενειακά δείπνα και σε άλλες εκδηλώσεις.
Δεκάδες αγγελίες ενοικίασης συντρόφων καταχωρούνται καθημερινά σε κινεζικές εφημερίδες και ιστοσελίδες.
Ορισμένες περιλαμβάνουν ολόκληρο τιμοκατάλογο: το να συνοδεύσεις μια κοπέλα σε δείπνο στοιχίζει πέντε δολάρια την ώρα, ενώ το φιλί στο μάγουλο κοστίζει 8 δολάρια.
Σε περίπτωση που ο ψεύτικος σύντροφος μείνει όλο το βράδυ στο οικογενειακό δείπνο, χρεώνει 80 δολάρια εάν κοιμηθεί σε δικό του κρεβάτι και 95 δολάρια εάν βγάλει τη βραδιά στον καναπέ.
Το σεξ, ωστόσο, αποκλείεται από τη λίστα.
Σύμφωνα με την Ζου Σιαοπένγκ, σύμβουλο σε υπηρεσία ραντεβού στην Κίνα, η πίεση προς τους ελεύθερους να βρουν ταίρι, μεγαλώνουν την περίοδο του κινέζικου Νέου Έτους.
«Φανταστείτε μία σκηνή όπου κάποιοι άνθρωποι κάθονται σε ένα τραπέζι […] Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όλοι κάθονται σε ζευγάρια, ο αδελφός σου με τη νύφη σου, η αδελφή σου με το γαμπρό σου κ.ο.κ. Εάν είσαι ο μόνος που έχεις μείνει ελεύθερος, μπορείς να νιώσεις την πίεση και την απογοήτευση» δηλώνει στο BBC.
Ο Λι Λε, πωλητής αγροτικών προϊόντων παραδέχεται ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που θα επιλέξει να γιορτάσει το Νέο Έτος μακριά από την οικογένειά του. Αντί γι’ αυτό προσφέρει τον εαυτό του προς ενοικίαση.
Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν το κάνει για τα χρήματα. «Είναι συναρπαστικό. Μπορεί να βρω κάποιαν που να μοιράζεται τα ενδιαφέροντά μου και αυτό θα μας κάνει και τους δύο χαρούμενους» λέει.
Μέχρι στιγμής 30 γυναίκες έχουν επικοινωνήσει μαζί του. Ο ίδιος δηλώνει ότι αυτό που θα ήθελε θα ήταν να βρει μέσα από αυτή τη διαδικασία μία γυναίκα για να παντρευτεί.
Το σενάριο μοιάζει βγαλμένο από χολιγουντιανή ταινία ή από την επιτυχημένη κινέζικη τηλεοπτική σειρά «Νοικιάζοντας έναν άνδρα για το reunion» που θέλει έναν άνδρα να βρίσκει τη γυναίκα της ζωής του στο πρόσωπο μιας συντρόφου υπό ενοικίαση.
Σύμφωνα με την Ζου Σιαοπένγκ, και οι άνδρες επιλέγουν την ενοικίαση συντρόφων.
Πρόκειται, συνήθως, για ομοφυλόφιλους που επιθυμούν να το κρύψουν από τις οικογένειές τους. Ωστόσο, τονίζει ότι οι γυναίκες είναι αυτές που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση στην Κίνα.
Αυτό, τονίζει, μπορεί να αλλάξει. «Όταν αυτοί που γεννήθηκαν στις δεκαετίες του ’80 και του ΄90 γίνουν γονείς, δεν θα ασκούν την ίδια πίεση στα παιδιά τους» προβλέπει.
«Αυτό, όμως, θα χρειαστεί 20 με 30 χρόνια» προσθέτει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ψάχνει αντίδραση και… διπλό στην Ποντγκόριτσα η Εθνική
- Το 18,8% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα εξακολουθεί να μην διαθέτει καμία γυναίκα σε ηγετική θέση
- «Μαμά, πώς ήσουν τη δεκαετία του ’90;» – Η Ντρου Μπάριμορ θυμάται την πιο ατίθαση φάση της
- Μάβερικς – Θάντερ 87-100: «Πάτησε» με 30άρα το Ντάλας ο Γκίλτζιους-Αλεξάντερ (vids)
- Αλεξάνδρα Αϊδίνη: Έγινε μητέρα για πρώτη φορά, κανείς δεν γνώριζε την εγκυμοσύνη της
- Drone Strike Hits British RAF Base in Cyprus
- Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- Τα δεδομένα στη Super League: «Μαίνεται» η μάχη για τα play out και την παραμονή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/brennan-wolf-5ZTesI4UxpY-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442