Κατηγορίες εις βάρος του Λαπόρτα για οικονομικές ατασθαλίες στην Μπαρτσελόνα
Για οικονομικές ατασθαλίες σε βάρος της Μπαρτσελόνα κατηγορούν οι δύο μεγαλύτερες ισπανικές αθλητικές εφημερίδες Marca και As τον πρώην πρόεδρο του καταλανικού συλλόγου, Χουάν Λαπόρτα. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των δύο εφημερίδων, ο Λαπόρτα δαπανούσε τεράστια ποσά για προσωπική χρήση, χρεώνοντάς τα στη συνέχεια στα έξοδα της πρωταθλήτριας Ισπανίας.
Για οικονομικές ατασθαλίες σε βάρος της Μπαρτσελόνα κατηγορούν οι δύο μεγαλύτερες ισπανικές αθλητικές εφημερίδες Marca και As τον πρώην πρόεδρο του καταλανικού συλλόγου, Χουάν Λαπόρτα.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των δύο εφημερίδων, ο Λαπόρτα δαπανούσε τεράστια ποσά για προσωπική χρήση, χρεώνοντάς τα στη συνέχεια στα έξοδα της πρωταθλήτριας Ισπανίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα ταξίδια που πραγματοποιούσε νοικιάζοντας λίαρ τζετ, έξοδα που φέρονταν να άνηκαν στον σύλλογο.
Όπως αναφέρει η Marca, ο Λαπόρτα είχε ξοδέψει ακόμα 420.000 ευρώ για δώρα και κοσμήματα, μετά την κατάκτηση και των δύο Champions League που κατέκτησε η Μπαρτσελόνα στο διάστημα που ήταν πρόεδρος.
Η νέα διοίκηση διενεργεί πλέον εξονυχιστική έρευνα για να ανακαλύψει τις οικονομικές παρασπονδίες των προηγούμενων ετών. Η αρχή είχε γίνει λίγο καιρό πριν, όταν ο αντιπρόεδρος των μπλαουγκράνα για τα οικονομικά θέματα, Χαβιέρ Φάους, αποκάλυψε ότι ο σύλλογος παρουσιάζει ζημία ύψους 77 εκατομμυρίων ευρώ, την ώρα που ο Λαπόρτα υποστήριζε ότι άφηνε την ομάδα με κέρδη ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο Νεμάνια Νέντοβιτς παραχώρησε δηλώσεις μετά την ήττα της Μονακό από τον Παναθηναϊκό και τόνισε ότι ήταν λανθασμένη η επιλογή του να φύγει από τους Πράσινους.
Ο Εργκίν Αταμάν συνεχάρη τους παίκτες του μετά την επικράτηση κόντρα στη Μονακό και παράλληλα, έδωσε το σύνθημα για τη νίκη εναντίον του Ολυμπιακού ενόψει του ντέρμπι των αιωνίων για τη Stoiximan GBL (30/3).