Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Να διεκδικήσει τις πιθανότητες νίκης θέλει η εθνική πόλο κόντρα στην Ουγγαρία

Να διεκδικήσει τις πιθανότητες νίκης θέλει η εθνική πόλο κόντρα στην Ουγγαρία

Νέα δοκιμασία περιμένει την Τετάρτη (17:30) την εθνική ομάδα πόλο ανδρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ, καθώς στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων αντιμετωπίζει την Ουγγαρία.

Νέα δοκιμασία περιμένει την Τετάρτη (17:30) την εθνική ομάδα πόλο ανδρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ, καθώς στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων αντιμετωπίζει την Ουγγαρία.

Το ζητούμενο για το εθνικό συγκρότημα απέναντι στην Ολυμπιονίκη του Πεκίνου είναι πρωτίστως μια καλή εμφάνιση και εφόσον το επιτρέψει η ροή του αγώνα να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες έχει για θετικό απότέλεσμα.

Η εθνική ομάδα πριν από μερικές εβδομάδες κέρδισε την Ουγγαρία 11-8 στο τουρνουά των Συρρακουσών, αλλά εδώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η Ουγγαρία προχθές ήταν εντυπωσιακή απέναντι στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Σερβία, μια νίκη που της δίνει αυτή τη στιγμή το προβάδισμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης στον όμιλο και την πρόκριση κατευθείαν στα ημιτελικά.

Τα χαμόγελα επέστρεψαν στις τάξεις της εθνικής ομάδας μετά τη χθεσινή νίκη επί της ΠΓΔΜ, όπου έγινε το πρώτο βήμα για τον κύριο στόχο, την κατάληψη της 3ης θέσης και την πρόκριση στην εξάδα του πρωταθλήματος.

Ρεπό το πρωί

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Τάσος Δούμπας αποφάσισε να δώσει μια ανάσα στους παίκτες της εθνικής ομάδας, οι οποίοι σήμερα το πρωί είχαν ρεπό και παράλληλα την ευκαιρία να κάνουν μια βόλτα στο Ζάγκρεμπ. Το απόγευμα το πρόγραμμα περιλαμβάνει προπόνηση, όπως και ένα χαλάρωμα αύριο το πρωί.

Μηδέν στα οκτώ κόντρα στους Μαγυάρους

Η προϊστορία ανάμεσα στις δύο χώρες στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανήκει ολοκληρωτικά στην Ουγγαρία. Σε οκτώ αγώνες η Ελλάδα έχει γνωρίσει ισάριθμες ήττες, με τα γκολ να είναι 77-49 υπέρ των Μαγυάρων.

Η αρχή έγινε στη διοργάνωση της Βαρκελώνης το 1970 και ήταν εφιαλτική για την εθνική ομάδα, που έχασε 11-0. Ακολουθούν κατά σειρά οι ήττες στη Σόφια το 1985 (8-6), στη Βόνη το 1989 (13-9), στην Αθήνα το 1991 (10-7), στο Σέφιλντ το 1993 (9-5), στη Φλωρεντία το 1999 (8-3), στο Βελιγράδι το 2006 (10-8) και στη Μάλαγα το 2008 (8-3).

Μάχη της ΠΓΔΜ με τη Γερμανία

Σημαντικής σημασίας είναι το ματς ανάμεσα στην ΠΓΔΜ και τη Γερμανία, το αποτέλεσμα του οποίου ενδιαφέρει άμεσα και την εθνική ομάδα. Οι τρεις χώρες έχουν από μια νίκη και μία ήττα και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα παιχθεί η 3η θέση στον όμιλο. Στον άλλο αγώνα του ομίλου η Σερβία αντιμπετωπίζει την Ρωσία, η οποία ουσιαστικά έχει χάσει τις ελπίδες της μετά τις ήττες από ΠΓΔΜ και Γερμανία.

Το αυριανό πρόγραμμα: 11 π.μ. Ρωσία-Σερβία, 2 μ.μ. ΠΓΔΜ-Γερμανία, 5.30 μ.μ. Ουγγαρία-Ελλάδα.

Βαθμολογία
(σε 2 αγώνες)
Ουγγαρία (19-14) 6
Σερβία (19-14) 3
Γερμανία (15-16) 3
Ελλάδα (15-18) 3
ΠΓΔΜ (15-19) 3
Ρωσία (15-17) 0

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο