Η Μπάγερν Μονάχου κατέκτησε και το Κύπελλο Γερμανίας, 4-0 την Βέρντερ Βρέμης
Ολοταχώς προς το... τρεμπλ οδεύει η Μπάγερν Μονάχου. Οι βαυαροί, μετά το πρωτάθλημα Γερμανίας, κατέκτησαν και το Κύπελλο Γερμανίας, επικρατώντας εύκολα με 4-0 της Βέρντερ Βρέμης στο... γούρικο για αυτούς φέτος «Ολιμπιαστάντιον» του Βερολίνου κι έκαναν το εγχώριο νταμπλ, στοχεύοντας πλέον στη νίκη στον τελικό του Champions League άπέναντι στην Ιντερ στις 22 Μαΐου στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».
Ολοταχώς προς το… τρεμπλ οδεύει η Μπάγερν Μονάχου. Οι βαυαροί, μετά το πρωτάθλημα Γερμανίας, κατέκτησαν και το Κύπελλο Γερμανίας, επικρατώντας εύκολα με 4-0 της Βέρντερ Βρέμης στο… γούρικο για αυτούς φέτος «Ολιμπιαστάντιον» του Βερολίνου κι έκαναν το εγχώριο νταμπλ, στοχεύοντας πλέον στη νίκη στον τελικό του Champions League άπέναντι στην Ιντερ στις 22 Μαΐου στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».
Οι παίκτες του Λουίς φαν Χάαλ έδειξαν από νωρίς τις προθέσεις τους, με τον Ρόμπεν να αναγκάζει τον Βίζε να επέμβει σε σουτ του μόλις στο 3ο λεπτό. Η ομάδας του Τόμας Σάαφ θα μπορούσε να έχει ανοίξει το σκορ στο 8ο λεπτό, όταν ο Πιζάρο έκανε το σουτ, ο Μπουτ έδιωξε με τα πόδια, ο Φρινγκς πήρε το… ριμπάουντ και προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο γκολκίπερ των βαυαρών επενέβη με τα χέρια κι ο Χουντ έστειλε την μπάλα άουτ.
Αυτή ήταν και η μοναδική ουσιαστική ευκαιρία μιας… υποτονικής Βέρντερ, με το υπόλοιπο ημίχρονο να αποτελεί επιθετικό μονόλογο των πρωταθλητών Γερμανίας. Στο 24` ο Ριμπερί έβγαλε την πάσα στον Ρόμπεν, εκείνος γύρισε για τον Ολιτς, αλλά ο κροάτης δεν πρόλαβε την μπάλα.
Ο Ριμπερί είχε την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ στο 30`, αλλά σούταρε άουτ ουσιαστικά σε κενή εστία, όμως στο 35` ο Μερτεζάκερ έβαλε – κυριολεκτικά – το… χεράκι του στο σουτ του Ολιτς, ο διαιτητής της αναμέτρησης καταλόγισε το πέναλτι κι ο Ρόμπεν που ανέλαβε την εκτέλεση δεν αστόχησε, κάνοντας το 1-0.
Η Βέρντερ προσπάθησε για το γκολ που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι στις αρχές της επανάληψης, αλλά ο Αλμέιδα δεν εκμεταλλεύτηκε όπως θα ήθελε την πάσα του Μπορόφσκι στο 47ο λεπτό. Η Μπάγερν συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 51`ω έφτασε και σε δεύτερο γκολ, όταν ο Ρόμπεν εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ολιτς ευνοήθηκε από τις κόντρες και με το αριστερό έκανε το 2-0.
Ολιτς και Ριμπερί συνδυάστηκαν ιδανικά τρία λεπτά αργότερα, αφήνοντας την μπάλα στον Μίλερ, αλλά ο Μερτεζάκερ έδιωξε την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή, κάτι που δεν κατάφερε να κάνει κανένας παίκτης του Σάαφ στο 63`, με τον γάλλο διεθνή να βγαίνει μόνος του στην αντεπίθεση, πλασάροντας υποδειγματικά για το 3-0.
Τα νεύρα ήταν πολλά στο στρατόπεδο της Βέρντερ, με τον Φρινγκς να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 77`. Ο Βίζε είπε ‘όχι’ στην κεφαλιά του Κλόζε στο 82`, αλλά ένα λεπτό αργότερα ο Σβαϊνστάιγκερ κατέβασε όμορφα την μπάλα με το στήθος έπειτα από πάσα του Λαμ και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 4-0, βάζοντας το… κερασάκι στην τούρτα στο 15ο εγχώριο κύπελλο των βαυαρών.