Η λευχαιμία «χτύπησε» και τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ
Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στο χώρο του ΝΒΑ και όχι μόνο η είδηση ότι ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ πάσχει από μία σπάνια μορφή λευχαιμίας, με την πρόγνωση πάντως να είναι ενθαρρυντική. Με δηλώσεις του στο CNN ο πρώην άσος των Λος Αντζελες Λέικερς, παραδέχθηκε, μάλιστα, την Τρίτη ότι η διάγνωση είχε γίνει από τον περασμένο Δεκέμβριο και έκανε λόγο για χρόνια μυελοειδή λευχαιμία.
102
Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στο χώρο του ΝΒΑ και όχι μόνο η είδηση ότι ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ πάσχει από μία σπάνια μορφή λευχαιμίας, με την πρόγνωση πάντως να είναι ενθαρρυντική.
Με δηλώσεις του στο CNN ο πρώην άσος των Λος Αντζελες Λέικερς, παραδέχθηκε, μάλιστα, την Τρίτη ότι η διάγνωση είχε γίνει από τον περασμένο Δεκέμβριο και έκανε λόγο για χρόνια μυελοειδή λευχαιμία.
«Υπάρχει η πιθανότητα να ζήσεις κανονικά τη ζωή σου, χωρίς να προχωρήσεις σε δραστικές αλλαγές στην καθημερινότητά σου» αποκάλυψε ο Τζαμπάρ ότι ήταν τα λόγια των γιατρών του και πρόσθεσε:
«Ποτέ δεν ήμουν άνθρωπος που μοιραζόμουν την προσωπική ζωή μου, αλλά με αυτόν τον τρόπο μπορώ να βοηθήσω να σωθούν ζωές».
Στόχος του Τζαμπάρ, ο οποίος ακολουθεί ειδική θεραπευτική αγωγή, είναι να αφυπνίσει τον κόσμο και να πετύχει ό,τι έχει κάνει ο πρώην συμπαίκτης του, Μάτζικ Τζόνσον, για το AIDS.
Ο Τζαμπάρ, πάντως, δεν είναι το πρώτο «θύμα» της ασθένειας στην οικογένεια του, καθώς ο έξι φορές πολυτιμότερος παίκτης της χρονιάς στο ΝΒΑ έχει χάσει από λευκαιμία τον παππού του και τον θείο του, ενώ είχε προσβληθεί και ο πατέρας του, ο οποίος πλέον έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καλλιάνος για κακοκαιρία: Το πριν και το μετά της οδού Μετσόβου στην Άνω Γλυφάδα – «Μυρίζει πόλεμο, δεν υπερβάλω»
- Κακοκαιρία: Δραματική διάσωση γυναίκας από ορμητικό χείμαρρο στη Γλυφάδα – Δείτε βίντεο
- Ολυμπιακός: Tα σενάρια πρόκρισης και τα κριτήρια ισοβαθμίας στο Champions League
- Χαρίτσης και Σακελλαρίδης δοκιμάζουν τα όριά τους: Συνέδριο επιβίωσης ή ρήξης για τη Νέα Αριστερά – Το βλέμμα στον Τσίπρα
- Workmonitor 2026: Δεύτερη δουλειά για να βγει ο μήνας ψάχνει ο ένας στους δύο Έλληνες εργαζόμενους
- Ο Γιώργος Παπαγεωργίου και οι Polkar στον Σταυρό του Νότου Club
- Σάρωσε τη Ρόδο η κακοκαιρία – Η θάλασσα βγήκε στο λιμάνι, πλοίο έδωσε μάχη με τα κύματα
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)


















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442