Πέμπτη 01 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Τους επισκέπτες της υποδέχεται από την Παρασκευή η «Κυρά της Καλύμνου»

Τους επισκέπτες της υποδέχεται από την Παρασκευή η «Κυρά της Καλύμνου»

Πόλο έλξης επισκεπτών αναμένεται να αποτελέσει η «Κυρά της Καλύμνου» που από σήμερα, Παρασκευή, θα εκτίθεται μαζί με άλλες σημαντικές αρχαιότητες στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Καλύμνου.

43

Πόλο έλξης επισκεπτών αναμένεται να αποτελέσει η «Κυρά της Καλύμνου»που από σήμερα, Παρασκευή, θα εκτίθεται μαζί με άλλες σημαντικέςαρχαιότητες στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Καλύμνου.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούνστις 7 το απόγευμα από τον γγ του υπουργείου Πολιτισμού Θοδωρή Δραβίλλα.

Σύμφωνα με το Βήμα, το νέο μουσείο στεγάζει αρχαιότητες από την Προϊστορική ώς και τη Μεταβυζαντινή εποχή, παρουσιάζοντας διαχρονικά την ιστορία του νησιού σε διάρκεια χιλιετιών.

Εκτός από την «Κυρά της Καλύμνου», μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν ο μεγάλος αριθμός γλυπτών αναθημάτων στο ιερό του Δαλίου Απόλλωνος, το τεράστιο λατρευτικό άγαλμα του Ασκληπιού, χάλκινα και μαρμάρινα γλυπτά, αντικείμενα εξαιρετικής κεραμικής, νομίσματα, κοσμήματα, εικόνες και χειρόγραφα της βυζαντινής εποχής και πολλά άλλα.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Καλύμνου οργανώθηκε από την ΚΒ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού στο πλαίσιο του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου 2000-2006.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 01 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο