Νέος κύκλος μαθημάτων στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στη Στοά του Βιβλίου
Στις 12 Μαΐου ξεκινά ο 8ος κύκλος για το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο της Στοάς του Βιβλίου. Νεοελληνική τέχνη, κοινωνία και οικονομία, θεατρολογία, κοινωνιολογία, βυζαντινός πολιτισμός είναι τα νέα θέματα που θα αναπτύξουν πανεπιστημιακοί καθηγητές και νεοέλληνες ζωγράφοι.
Στις 12 Μαΐου ξεκινά ο 8ος κύκλος για το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο της Στοάς του Βιβλίου. Νεοελληνική τέχνη, κοινωνία και οικονομία, θεατρολογία, κοινωνιολογία, βυζαντινός πολιτισμός είναι τα νέα θέματα που θα αναπτύξουν έμπειροι πανεπιστημιακοί καθηγητές και σπουδαίοι νεοέλληνες ζωγράφοι.
Οι δηλώσεις ενδιαφέροντος ξεκινούν από τις 30 Μαρτίου.
Τα μαθήματα θα διαρκέσουν έως τις 12 Ιουνίου.
Πέντε μαθήματα Κοινωνιολογίας
«Νεωτερικότητα, Μετανεωτερικότητα, Παγκοσμιοποίηση», Νίκος Μουζέλης και Νίκος Δεμερτζής
Πέντε μαθήματα Επικοινωνίας και Πολιτισμού
«Αυτό-βιογραφία (Η συγγραφική πρόθεση και ο θάνατος)», Γιώργος Βέλτσος
Πέντε μαθήματα Τέχνης
«Περί ζωγραφικής: Δάσκαλοι και μαθητές μιλούν για τη σχέση τους με την τέχνη», Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα (συντονίστρια της ενότητας), Παναγιώτης Τέτσης, Χρήστος Μποκόρος, Γιώργος Ρόρρης, Δημήτρης Μυταράς
Πέντε μαθήματα Βυζαντινού Πολιτισμού
«Γράμματα και Τέχνες στη Βυζαντινή Αυλή, 10ος-11ος αι.» Αθανάσιος Μαρκόπουλος,
Μπορεί τα New Year's resolutions να μοιάζουν λίγο αστεία, αλλά αν είναι να μπούμε σε αυτό το «παιχνίδι» ας το κάνουμε σωστά. Τα μυστικά για να πετύχουμε τους στόχους μας.
Σύμφωνα με νέα μελέτη, οι σπόροι chia μπορούν να συμβάλλουν στην μείωση της υπέρτασης (υψηλή αρτηριακή πίεση), της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων.