Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πάρτι και χρυσό μετάλλιο από Καραντάσιου-Αρβανίτη στην Ελβετία

Πάρτι και χρυσό μετάλλιο από Καραντάσιου-Αρβανίτη στην Ελβετία

Το πρώτο χρυσό της περιόδου κρέμασαν οι Βάσω καραντάσιου και Βίκυ Αρβανίτη. Το ελληνικό δίδυμο επιβλήθηκε στο τελικό του ελβετικού Οπεν του ευρωπαϊκού σιρκουί, των Κουν και Σβερ, που παρά την βοήθεια των συμπατριωτών τους ηττήθηκαν με 2-0 σετ.

26

Οι Βάσω Καραντάσιου και Βίκυ Αρβανίτη κέρδισαν με 2-0 σετ τις ελβετίδες Κουν και Σβερ και κατέκτησαν την πρώτη θέση στο ελβετικό Οπεν του ευρωπαϊκού σιρκουί. Ετσι, οι ελληνίδες συνεχίζουν να χτίζουν τη δική τους παράδοση στην Λουκέρνη, καθώς όπως το 2005 και το 2006, έτσι και φέτος έφτασαν στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, το οποίο είναι και το πρώτο για τη φετινή σεζόν.

Στο πρώτο σετ Καραντάσιου και Αρβανίτη μπήκαν αποφασιστικά και χωρίς να κάνουν λάθη κατάφεραν εξαρχής να επιβάλλουν το ρυθμό τους και να μεταφέρουν το άγχος στις Κουν και Σβερ, οι οποίες αγωνίζονταν μπροστά στο κοινό τους. Προσέχοντας την άμυνα και με καθαρό μυαλό στην επίθεση, το ελληνικό δίδυμο κατάφερε να επικρατήσει με 21-17, παγώνοντας τους περίπου 2000 ελβετούς που βρίσκονταν στις εξέδρες.

Στο δεύτερο σετ οι ελβετίδες μπήκαν πιο δυνατά, προσπάθησαν να πιέσουν από το σερβίς για να οδηγήσουν το ματς σε τάι μπρέικ, αλλά η ελληνική ομάδα με καλή άμυνα και σωστές επιθέσεις διατηρήθηκε κοντά στο σκορ και πέρασε μπροστά με 8-7, με επίθεση της Καραντάσιου. Το ελληνικό δίδυμο έπαιζε καλά στις δεύτερες επιθέσεις και παρά τις καλές άμυνες της Κουν, πήρε προβάδισμα τριών πόντων (15-12). Οι ελληνίδες έφτασαν στο 20-16 και πήραν τελικά το σετ με επίθεση της Καραντάσιου (21-17).

Aγαπημένης τους πόλη η Λουκέρνη

Με τρία χρυσά μετάλλια στη Λουκέρνη από το 2005 έως το 2008 Βάσω Καραντάσιου και Βίκυ Αρβανίτη συμφώνησαν πως η ελβετική πόλη είναι η αγαπημένη τους.

Ενδεικτική ήταν η δήλωση της Βίκυς Αρβανίτη: «Είμαστε πολύ χαρούμενες για το πρώτο χρυσό μετάλλιο της χρονιάς, που τυχαίνει να είναι το τρίτο μας στη Λουκέρνη. Αυτό είναι το αγαπημένο μας τουρνουά. Αξίζαμε τη νίκη στον τελικό, αφού ήμασταν πολύ συγκεντρωμένες, δεδομένου ότι απ’ τις Ελβετίδες είχαμε χάσει στα προημιτελικά του τουρνουά. Στον τελικό παίξαμε πολύ δυνατά απ’ την αρχή μέχρι το τέλος και θα προσπαθήσουμε να δείξουμε ανάλογο πρόσωπο και στα τουρνουά που ακολουθούν. Είμαστε πολύ ευχαριστημένες απ’ την μέχρι τώρα πορεία μας, αφού δεν είναι καθόλου εύκολο για μια ομάδα να έχει σε λιγότερο από ένα μήνα δυο ευρωπαϊκά μετάλλια και μόνο μονοψήφιες θέσεις στα τουρνουά του Παγκοσμίου Σιρκουί».

Για το εντυπωσιακό ξεκίνημα της σεζόν, που σαν βασικό στόχο έχει το ολυμπιακό τουρνουά του Πεκίνου μίλησε η Βάσω Καραντάσιου: «Σίγουρα αυτό το μετάλλιο μας προκαλεί έντονα συναισθήματα χαράς. Είναι όμως τέτοιο το πρόγραμμά μας, που η χαρά αυτή δεν μπορεί να κρατήσει πολύ. Μπορεί η χρονική απόσταση που μας χωρίζει από το Πεκίνο να μην φαίνεται και τόσο μεγάλη, αλλά για εμάς ο δρόμος τους επόμενους δυόμισι μήνες θα είναι μακρύς. Δεν προλαβαίνουμε να χαρούμε μετάλλιο και έπειτα από τρεις ημέρες παίζουμε στο επόμενο τουρνουά.

Για αυτόν τον λόγο το μετάλλιο αυτό είναι τόσο σημαντικό. Μας βοηθά να παραμείνουμε συγκεντρωμένες. Παίρνουμε δυνάμεις για τα επόμενα πάρα πολύ δύσκολα τουρνουά. Εάν ρίξει κανείς μια ματιά στα αποτελέσματα των Οπεν του Παγκοσμίου Σιρκουί θα δει πόσο δύσκολο είναι για μια ομάδα απ’ την Ευρώπη να φτάσει στην 9η θέση. Εμείς μέχρι τώρα το έχουμε πετύχει δυο φορές και ελπίζουμε σε αντίστοιχα αποτελέσματα και στη συνέχεια.

Σε ό,τι αφορά αυτό το τουρνουά, είναι σημαντικό να αναφερθούμε στη βοήθεια που μας προσέφερε ο προπονητής μας Μανώλης Ρουμελιώτης, που μετά την χθεσινή ήττα απ’ τις Ελβετίδες, μας βοήθησε να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθησή μας και να βρούμε ρυθμό».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η «ανάκριση» του Έσε: Τι είπε για Μέσι, Μαραντόνα και Πελέ (vid)

Ο Έσε αποκάλυψε αρκετά πράγματα για εκείνον απαντώντας στο QnA που δημοσίευσε ο Ολυμπιακός στα social media.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024