«Κερασάκι στην τούρτα» ο Σχορτσιανίτης στο 84-52 επί της ΑΕΛ
Από την τελευταία εμφάνιση του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη με τη φανέλα του Ολυμπιακού πέρασε πολύ καιρός, σχεδόν ένας χρόνος. Οι περίπου 1.000 φίλαθλοι που μαζεύτηκαν στο ΣΕΦ το απόγευμα της Τετάρτης για να δουν την ομάδα τους να κερδίζει τελικά εύκολα με 84-52 την ΑΕΛ, έγιναν - χωρίς να το περιμένουν - μάρτυρες της επανεμφάνισης του «Baby Shaq» στα παρκέ.
Από την τελευταία εμφάνιση του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη με τη φανέλα του Ολυμπιακού πέρασε πολύ καιρός. Συγκεκριμένα, σχεδόν ένας χρόνος, αφού ο Big Sofo είχε φορέσει τα ερυθρόλευκα για τελευταία φορά στους περυσινούς τελικούς της Α1. Οι περίπου 1.000 φίλαθλοι που μαζεύτηκαν στο ΣΕΦ το απόγευμα της Τετάρτης για να δουν την ομάδα τους να κερδίζει τελικά εύκολα με 84-52 την ΑΕΛ, έγιναν – χωρίς να το περιμένουν – μάρτυρες της επανεμφάνισης του «Baby Shaq» στα παρκέ.
Τα πολλά προβλήματα τραυματισμών (έμεινε εκτός τελευταία στιγμή και ο Γουντς με ενοχλήσεις στη μέση) ανάγκασαν τον Παναγιώτη Γιαννάκη να επισπεύσει τις διαδικασίες επανένταξης του Σχορτσανίτη στην ομάδα.
Μπορεί να μην ξέρει (ακόμα) απ έξω όλα τα συστήματα, μπορεί να είναι πίσω σε φυσική κατάσταση σε σχέση με τους συμπαίκτες του (αν και είναι φανερό πως έχει χάσει πολλά κιλά), όμως ο Big Sofo ήταν …όλα τα λεφτά σε μια αναμέτρηση που τελείωσε νωρίς…
Ο Έλληνας σέντερ πάτησε το πόδι του για πρώτη φορά στο παρκέ του ΣΕΦ στο 830 κι έκανε αισθητή την παρουσία του αμέσως. Σε πέντε λεπτά πέτυχε εννιά πόντους, δείχνοντας πως αφήνει οριστικά πίσω του την μεγάλη περιπέτεια που λίγο έλειψε να του κοστίσει την καριέρα.
Ο Γιαννάκης δεν σταμάτησε λεπτό να τον καθοδηγεί μέσα στο παρκέ, όμως σαν το ποδήλατο, ο Σχορτσανίτης έδειξε πως δεν έχει ξεχάσει την κίνηση-πίβοτ, με την οποία εξουδετερώνει κάθε αντίπαλό του. Μάλιστα, ο Τσέρανιτς έφτασε σε σημείο να γυρίσει στον Γιώργο Καλαφατάκη για να του ζητήσει οδηγίες, αφού δεν μπορούσε να σταματήσει τον έλληνα σέντερ.
Οπως είναι φυσιολογικό, η παρουσία του Σχορτσανίτη επισκίασε το αγωνιστικό κομμάτι του παιχνιδιού. Ετσι κι αλλιώς, ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα να ξεπεράσει το εμπόδιο της ΑΕΛ, παίρνοντας από νωρίς μια διαφορά (12-5, 430), την οποία μεγάλωνε όσο περνούσε η ώρα (28-18 στο 1430, 37-25 στο 20, 51-30 στο 2520 και 61-35 στο 30).
Παρά τις απουσίες του (Μαυροκεφαλίδης, Βασιλειάδης, Γουντς, Καυκής), ο Ολυμπιακός βρήκε τις λύσεις από τους Βασιλόπουλο, Μπλάκνεϊ και Σχορτσανίτη και με την άμυνα να στέκεται στο ύψος της, δεν δυσκολεύτηκε να πάρει τη νίκη (84-52 το τελικό σκορ).
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.