Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Θεωρώ ότι είμαι παίκτης του Παναθηναϊκού, δηλώνει ο Γιαβτόκας

Θεωρώ ότι είμαι παίκτης του Παναθηναϊκού, δηλώνει ο Γιαβτόκας

Ενώ ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να λύσει το συμβόλαιο του Ρομπέρτας Γιαβτόκας, ο Λιθουανός σέντερ δηλώνει ότι δεν έχει ενημερωθεί επισήμως. Παράλληλα, μιλάει με τα καλύτερα για τον Παναθηναϊκό και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά δεν παραλείπει να τονίσει: «Δεν είμαι 16-17 χρονών, για να κάθομαι στον πάγκο».

89

Ο Παναθηναϊκός, όπως τουλάχιστον αναφέρουν οι πληροφορίες, προσπαθεί να βρει κοινή συνισταμένη με τον μάνατζερ του Ρομπέρτας Γιαβτόκας, ώστε να λυθεί το συμβόλαιο των δύο πλευρών.

Πάντως, ο Λιθουανός, όπως δήλωσε στην εφημερίδα Αθλητική Ηχώ, δεν έχει ενημερωθεί επίσημα. Παράλληλα, μίλησε με τα καλύτερα για Παναθηναϊκό και τον Ομπράντοβιτς. Ωστόσο, σχολίασε: «Δεν είμαι 16-17 χρονών, για να κάθομαι συνεχώς στον πάγκο».

– Ακούγονται πολύ ψίθυροι, πολλές φήμες για αποχώρηση, για σπάσιμο του συμβολαίου σου, για παράπονα για το χρόνο συμμετοχής σου, για προσφορές από άλλες ομάδες και ειδικά τη Ζαλγκίρις Κάουνας και την Ντιναμό Μόσχας. Ισχύουν όλα αυτά;

«Θα πρέπει να πω ότι επίσημα δεν ξέρω τίποτα απολύτως. Θεωρώ ότι είμαι παίκτης του Παναθηναϊκού, ότι έχω συμβόλαιο και τίποτα παραπάνω. Το μόνο που εν όψει της χρονιάς θα ήθελα, είναι να συζητήσω με τον κόουτς για το ρόλο μου στην ομάδα, χωρίς να σημαίνει ότι απαιτώ κάτι».

»Όσο για τις προσφορές, δεν νομίζω ότι είμαι σε θέση να πω κάτι, γιατί απλά δεν έχω μιλήσει ακόμη με τον εκπρόσωπό μου. Αυτός χειρίζεται το θέμα και θα μιλήσουμε σύντομα για όλα».

– Και σε ό,τι αφορά το χρόνο συμμετοχής σου;

«Θα ήθελα να μείνω στον Παναθηναϊκό. Αλλά θα ήθελα να μείνω και να παίξω. Αν δεν μπορεί να γίνει αυτό, τότε νομίζω ότι το καλύτερο για όλους θα ήταν να φύγω. Νιώθω άχρηστος όπως κάθομαι στον πάγκο, χωρίς ρόλο και κυρίως χωρίς να μπορώ να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου. Δεν νομίζω πως ωφελεί να με πληρώνει η ομάδα για να πιάνω μια θέση στον πάγκο».

– Πώς βίωσες τη φετινή χρονιά; Από τη μία ήταν το γεγονός ότι δεν αγωνιζόσουν και από την άλλη οι τίτλοι, οι χαρές.

«Ήταν περίεργο πραγματικά. Ξέρεις κάτι; Νιώθω σαν τους φετινούς τίτλους να μου τους έκαναν δώρο, χωρίς εγώ να κάνω τίποτα γι αυτούς. Χωρίς να μπορώ να κάνω τίποτα για τους συμπαίκτες μου. Θα ήθελα να παλέψω γι’ αυτούς όπως έκαναν κι αυτοί για μένα. Θα ήθελα να κάνω κάτι για αυτούς τους τύπους που μου φέρθηκαν τόσο καλά όλη τη χρονιά».

– Δεν… γκρίνιαξες καθόλου;

«Πώς μπορώ να γκρινιάξω και να πω γιατί δεν με βάζεις; Πώς μπορεί να γίνει αυτό από τη στιγμή που η ομάδα κέρδιζε όλο το χρόνο, και κατέκτησε κάθε τίτλο που διεκδίκησε; Αν χάναμε θα μπορούσα ίσως να γκρινιάξω λίγο παραπάνω. Τι μπορούσα να πω όμως όταν έπαιζαν παίκτες όπως ο Μπατίστ, ο Τομάσεβιτς, ο Τσαρτσαρής».

– Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν είχες μάθει να βρίσκεσαι στον πάγκο. Ειδικά με το ρόλο που είχες στη Λιέτουβος Ρίτας.

«Αυτό είναι γεγονός όπως και το ότι δεν είμαι 16-17 χρονών να κάθομαι μονίμως στον πάγκο. Δεν είναι εύκολο να αγωνιστείς στον Παναθηναϊκό, ήξερα ότι θα έπρεπε να προσαρμοστώ και προσπάθησα στην προπόνηση. Έμαθα πολλά. Όμως δεν θέλω να περάσω άλλη μια χρονιά στον πάγκο. Θα ήθελα να παίζω και νομίζω ότι είναι το λογικό για κάθε παίκτη».

– Παρόλα αυτά όμως σκέφτεσαι να επιστρέψεις. Έστω και με μια απλή κουβέντα πριν με το τεχνικό επιτελείο.

«Ναι, γιατί όλα ήταν πραγματικά τέλεια σε αυτή την ομάδα. Όλα λειτουργούσαν άψογα. Τα πάντα. Αν έπαιζα κιόλας νομίζω ότι δεν θα μπορούσα να ζητήσω τίποτα περισσότερο. Όλοι μου οι συμπαίκτες, Έλληνες, και οι ξένοι, όλοι ήταν απλά εκπληκτικοί. Υπήρχε δουλειά, αλλά και χιούμορ, υπήρχαν πολύ καλές στιγμές. Όλοι στον Παναθηναϊκό είναι σαν μια μεγάλη οικογένεια. Είναι δίπλα σου ανά πάσα στιγμή και ο κόουτς ο ιδανικός».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο