Το φιλί του «Infamous» και το «Hollywooland» ξεχώρισαν την Πέμπτη στη Μόστρα
Το Infamous παρουσιάστηκε στο 63ο Φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις για το φιλί που ανταλλάσσουν δύο βασικοί χαρακτήρες της ταινίας. Την Πέμπτη προβλήθηκε στη Μόστρα και το Hollywooland με τον Μπεν Αφλεκ στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Η ζωή του Τρούμαν Καπότε μετεφέρεται ξανά στην μεγάλη οθόνη, προκαλώνταςποικίλες αντιδράσεις για το φιλί που ανταλλάσσουν δύο βασικοί χαρακτήρες της ταινίας.
Το Infamous του Ντάγκλας ΜακΓκραθ παρουσιάστηκε στο 63ο Φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας με τον Τόμπι Τζόουνς στο ρόλο του αντιφατικού συγγραφέα, πλαισιωμένο από τους Σάντρα Μπούλοκ, Γκουίνεθ Πάλτροου, Σιγκούρνι Γουίβερ, Τζεφ Ντάνιελς και Ντάνιελ Κρεγκ.
Το θέμα της ταινίας θυμίζει αρκετά το Capote, που χάρισε πριν λίγους μήνες το Όσκαρ α΄ανδρικού ρόλου στον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν για την ερμηνεία του στον ομώνυμο ρόλο.
«Δεν υπάρχουν κοινά σημεία στους χαρακτήρες μας, καθώς εμείς αρχίσαμε το γύρισμα όταν εκείνοι βρίσκονταν στο μοντάζ. Όπως και να έχει ο Χόφμαν είναι ένας φανταστικός ηθοποιός» είπε ο Τζόουνς, αναφερόμενος στις συγκρίσεις που θα γίνουν μεταξύ των δύο ταινιών και ερμηνειών τους.
Μια βασική διαφορά στο σενάριό τους είναι πάντως το φιλί που – σύμφωνα με το Ιnfamous – ανταλλάσουν στο κελί της φυλακής ο Τρούμαν Καπότε με τον Πέρι Σμιθ, τον οποίο υποδύεται ο Ντάνιελ Κρεγκ.
«Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα φιλούσα τον 007. Τώρα που το έκανα ελπίζω θα ακολουθήσουν και άλλοι» είπε ο Τζόουνς!
Εφέτος, πάντως, την τιμητική τους στη Μόστρα έχουν οι θάνατοι στο Χόλιγουντ!
Μετά την Μαύρη Ντάλια του Μπράιαν ντε Πάλμα που άνοιξε την αυλαία του Φεστιβάλ, την Πέμπτη προβλήθηκε το Hollywooland του Αλεν Κούλτερ, με τον Μπεν Αφλεκ στον ρόλο του πρώτου τηλεοπτικού Σούπερμαν, τον μυστηριώδη θάνατο του οποίου ερευνά ο Αντριεν Μπρόντι, ως ιδιωτικός ντεντέκτιβ.
Έχοντας όλα τα στοιχεία ενός φιλμ νουάρ, η ταινία διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1950 και σύμφωνα με τους συντελεστές της «αφορά στην ιστορία δύο ανδρών που αναζητούσαν το μήνυμα στη ζωή τους μέσω της διασημότητας».
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».