Οικονομική ενίσχυση 13 ταινιών αποφάσισε το ΕΚΚ
Την οικονομική ενίσχυση 13 ταινιών, έξι νέων και επτά ολοκληρωμένων αποφάσισε το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της πρώτης επίσημηε ελληνο-καναδικής παραγωγής.
43
Την οικονομική ενίσχυση 13 ταινιών, έξι νέων και επτά ολοκληρωμένων αποφάσισε το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.
Στο Πρόγραμμα Κίνητρο επιχορηγούνται οι ταινίες: Θα ακολουθήσει δεξίωση της Χριστίνας Κρόκος (90.000 ευρώ), Dream film, του Άρη Φωτιάδη (90.000 ευρώ), Το τραγούδι του νεκρού αδελφού του Θανάση Σκρουμπέλου (80.000 ευρώ), Πέρα κόσμος της Σοφίας Παπαχρήστου (100.000 ευρώ).
Στο πρόγραμμα Νέο Βλέμμα εγκρίθηκε η πρόταση Saudade της Κωνσταντίνας Βούλγαρη (25.000 ευρώ) και στο πρόγραμμα Κίνηση το Steps των Κωνσταντίνου Κατράκη-Παναγιώτη Κατσαχνιά (35.000 ευρώ).
Τέλος, το ΔΣ του ΕΚΚ αποφάσισε την οικονομική ενίσχυση επτά έτοιμων ταινιών. Το ύψος της ενίσχυσης κυμαίνεται από 10.000 έως και 50.000 ευρώ.
Oι ταινίες είναι οι εξής: Sugar town-oι γαμπροί του Κίμωνα Τσακίρη, Έρημος και μόνος για να φύγει ο πόνος του Νίκου Αλευρά, Θυμάμαι του Δημήτρη Κολλάτου, Τhe last porn movie του Κώστα Ζάππα, Ηθικόν ακμαιότατον του Σταμάτη Τσαρουχά, Κράτησέ με της Λουκίας Ρικάκη, Oι δρόμοι των κοπαδιών του Ηλία Ιωσηφίδη.
Τέλος, σύμφωνα με το Βήμα, η πρώτη επίσημη ελληνο-καναδική παραγωγή είναι πλέον γεγονός. Τρεις ελληνικές εταιρείες κινηματογραφικών παραγωγών (Strada Productions, Cinegram S.A., Αrgonauts Productions S.A.) συνεργάζονται για την υλοποίηση της ταινίας του Καναδού Τζέρεμι Ποντεσουά Fugitive Pieces.
Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα που κυκλοφορεί στην Ελλάδα ως «Κομμάτια Φυγής» (εκδ. Κέδρος). Από ελληνικής πλευράς πρωταγωνιστούν οι Θέμις Μπαζάκα, Έλλη Φωτίου, Γιώργος Καραμίχος, Μέμος Μπεγνής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΜΕΓΑ: Ηγετική παρουσία με ελληνική υπογραφή
- Στάρμερ: Οι βάσεις στην Κύπρο δεν χρησιμοποιούνται από τα αμερικάνικα βομβαρδιστικά
- Τζάστιν Μπίμπερ, φαινόμενο ετών 32: Το YouTube, η ευχή της μάνας και η επόμενη μέρα
- Στην κορυφή της τηλεθέασης οι ενημερωτικές εκπομπές του MEGA τον Φεβρουάριο
- Επιστροφή-θρίλερ για τον Σιδηρόπουλο και τη διαιτητική ομάδα του από το Ριάντ
- Ντόναλντ Τραμπ: Ο πόλεμος θα τελειώσει πολύ γρήγορα – Εάν χρειαστεί θα στείλουμε στρατό
- Η Μοσάντ γνώριζε ακόμα και τη θέση του Χαμενεΐ στο σημείο της δολοφονίας του
- MEGA και το MEGA News πρώτοι στα γεγονότα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/brennan-wolf-5ZTesI4UxpY-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442