Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Η Μεσόγειος θα «ξεχειλίσει» από τους Βράχους στις 16 και 17 Ιουνίου

Η Μεσόγειος θα «ξεχειλίσει» από τους Βράχους στις 16 και 17 Ιουνίου

Η μουσική συνάντηση Μare Nostrum, πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Βράχων, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Βύρωνα, στις 16 και 17 Ιουνίου. Η περυσινή επιτυχία «ανάγκασε» τους διοργανωτές να προχωρήσουν στην εφετινή δεύτερη διοργάνωση.

37

Η μουσική συνάντηση Μare Nostrum, πραγματοποιείται φέτος για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Βράχων, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Βύρωνα, στις 16 και 17 Ιουνίου.

Η περυσινή επιτυχία της πρώτης Mare Nostrum «ανάγκασε» τους διοργανωτές να προχωρήσουν στην εφετινή δεύτερη διοργάνωση, με κοινή συνισταμένη τις μουσικές και τα τραγούδια της Μεσογείου.

Την πρώτη ημέρα της μεσογειακής αυτής συνάντησης το «παρών» θα δώσει μεταξύ άλλων ο Μάκης Αμπλιανίτης, εμπνευσμένος συνθέτης κι ένας από τους κορυφαίους κιθαρίστες στην Ελλάδα.

Επί σκηνής θα βρεθεί επίσης, ο Τούρκος καλλιτέχνης Φουάτ Σακά, του οποίου η ενορχήστρωση του δίσκου της Μαρίας Φαραντούρη MOSAIC έγινε η αφορμή για τη συμμετοχή του στο Mare Nostrum.Ο Σακά, ο οποίος ζει εδώ και 20 χρόνια εξόριστος εξαιτίας των πολιτικών του πεποιθήσεων, έχει 14 δίσκους στο ενεργητικό του, χαρακτηρίζεται από τα έντονα χρώματα στις μουσικές συνθέσεις του, αλλά και από τις μελοποιήσεις σημαντικών Τούρκων ποιητών

Μαζί τους, ο άξιος πρεσβευτής των μουσικών του κόσμου, ένα από τα «διαμάντια» της μεσογειακής μουσικής, ο αλγερινής καταγωγής Αμπντελραχμάρε Αμπντέλι.

Τη δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων για τη «δική μας θάλασσα» θα βρεθεί στους Βράχους ένας από τους πληρέστερους συνθέτες μεσογειακής μουσικής, ο Καταλανός Mιγέλ Χιλ, ο οποίος συνεργάστηκε τον περασμένο Νοέμβριο με τη Σαβίνα Γιαννάτου και τους Primavera En Salonico στην Μανρέθα της Ισπανίας σε κοινή συναυλία, η οποία έκανε ιδιαίτερη αίσθηση και δημιούργησε την κοινή επιθυμία για την εκ νέου συνεργασία τους στην σκηνή του «Mare Nostrum».

Η Σαβίνα Γιαννάτου αποτελεί σήμερα μία από τις κυριότερες εκπροσώπους της ελληνικής μουσικής παγκοσμίως. Οι Primavera en Salonico αν και δημιουργήθηκαν το 1995 μετά τη κυκλοφορία του δίσκου με την Σαβίνα Γιαννάτου, είναι μουσικοί που συνεργάζονται σε διάφορα σχήματα, ηχογραφήματα και μουσικά σχέδια από τις αρχές της δεκαετίας του 80.

Τιμή εισιτηρίου 20 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Βύρωνα(τηλ. 210 7609.340), Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη-Αννα Συνοδινού» (τηλ. 210 7626.438), περίπτερο Φεστιβάλ Βύρωνα στην πλατεία Συντάγματος, δισκοπωλεία Μetropolis.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο