Τα ερείπια του αρχαιότερου πολιτισμού της Ευρώπης ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι
Τα ίχνη ναών που οικοδομήθηκαν μεταξύ 4.800 - 4.600 π.Χ. εντόπισαν αρχαιολόγοι σε μια ζώνη 600χλμ, μεταξύ Γερμανίας, Τσεχίας, Σλοβακίας και Αυστρίας. Σύμφωνα με την Independent, πρόκειται για πολιτισμό 2.000 χρόνια πριν τις πυραμίδες της Αιγύπτου.
30
Τα ίχνη ναών που οικοδομήθηκαν μεταξύ 4.800 – 4.600 π.Χ. εντόπισαν αρχαιολόγοι σε μια ζώνη 600χλμ, μεταξύ Γερμανίας, Τσεχίας, Σλοβακίας και Αυστρίας. Σύμφωνα με την Independent, πρόκειται για πολιτισμό περίπου 2.000 χρόνια πριν τις πυραμίδες της Αιγύπτου και το Στόουνχετζ της Βρετανίας.
Η εφημερίδα εκτιμά ότι οι ανακαλύψεις αυτές θα προκαλέσουν επανάσταση στη μελέτη της προϊστορικής Ευρώπης.
Έρευνες έχουν γίνει από αεροφωτογραφίες, στην ύπαιθρο αλλά και σε σημερινές γερμανικές πόλεις, εδώ και τρία χρόνια, όμως οι ειδικοί δεν έχουν ακόμη μπορέσει να δώσουν ένα όνομα στον πολιτισμό.
Το σύνολο των ναών, που είναι κατασκευασμένοι από ξύλο και χώμα, οικοδομήθηκαν από ένα βαθιά θρησκευόμενο λαό, απογόνους νομάδων που προέρχονταν από την κοιλάδα του Δούναβη. Η δε οικονομία των λαών αυτών φαίνεται ότι βασιζόταν στην εκτροφή ζώων, κυρίως προβάτων και χοίρων.
Μια από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις έγινε στην Δρέσδη, όπου οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως τα ερείπια ενός ναού διαμέτρου 150 μέτρων. Ο ναός περιβάλλεται από τέσσερις τάφρους, τρία αναχώματα και φράχτες από πάσσαλους.
Στο ίδιο σημείο βρέθηκαν πέτρες, εργαλεία από ξύλο καθώς και αγαλματίδια που απεικονίζουν ανθρώπους και ζώα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- «Εχω σύνδρομο του Ναπολέοντα, με τρομάζουν οι μεγαλόσωμοι γκέι άνδρες» είπε ο Σάια ΛαΜπέφ μετά την ομοφοβική επίθεση του
- ΟΗΕ: Τουλάχιστον 30.000 οι εκτοπισμένοι στον Λίβανο λόγω του πολέμου
- ΒΑΒΟΥΡΑ: Ξαναχτυπά αυτό το Σάββατο μαζί με τα ΝΕΑ
- Επιστρέφει στην Κωνσταντινούπολη από το Ντουμπάι o Γιασικεβίτσιους
- Το Ισραήλ χρησιμοποιεί φορτηγά πλοία στη διαδρομή Λεμεσός-Χάιφα για τον επαναπατρισμό γιατρών
- Δένουν κάβους τα πλοία την Πέμπτη, 5 Μαρτίου – 24ωρη απεργία από την ΠΝΟ
- Παναθηναϊκός: Ελληνικό ντουέτο με Τσάπρα και Τσαντίλα
- Streaming-μαμούθ: Paramount+ και HBO Max ενώνονται σε μία πλατφόρμα μετά το mega-deal των 110 δισ.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mo-8EJAWgGv6o-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442