Μετεωρίτης αναστάτωσε προληπτικούς χωρικούς στην Καμπότζη
Ένας βράχος 4,5 κιλών που έπεσε από τον ουρανό σε έναν ορυζώνα τρομοκράτησε με το θόρυβο και τη λάμψη του τους δεισιδαίμονες κατοίκους ενός χωριού στη Καμπότζη. Πολλοί ζήτησαν να τοποθετηθεί ο μετεωρίτης σε τέμενος, αφιερωμένο στην ειρήνη.
Ένας βράχος 4,5 κιλών που έπεσε από τον ουρανό σε έναν ορυζώνα τρομοκράτησε με το θόρυβο και τη λάμψη του τους δεισιδαίμονες κατοίκους ενός χωριού στη Καμπότζη.
Ορισμένοι από τους χωρικούς ζήτησαν να τοποθετηθεί ο μετεωρίτης σε τέμενος, ενώ άλλοι απλά εκνευρίστηκαν: «Ορισμένοι αγρότες είναι εξοργισμένοι με τον βράχο επειδή προκάλεσε πυρκαγιές και κατέστρεψε εκατοντάδες εκτάρια ορυζώνων» δήλωσε στο Reuters ο αρχηγός της αστυνομίας στην επαρχία Μπαντέι Μιντσέι, περίπου 300 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Πνομ Πενχ.
«Αλλοι, όμως, ζήτησαν από την αστυνομία να τον αφήσει εκεί που έπεσε και να κατασκευάσουν από πάνω τέμενος όπου θα προσεύχονται για την ειρήνη» συνέχισε.
Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι ο μαύρος μετεωρίτης ήταν ακόμα ζεστός όταν εντοπίστηκε, μέσα σε έναν κρατήρα βάθους 40 εκατοστών. Η πτώση του βράχου συνοδεύτηκε από έναν κρότο σαν έκρηξη.
Φωτογραφίες της μαύρης πέτρας δημοσιεύονται στα πρωτοσέλιδα των τοπικών εφημερίδων. Πάντως ο ίδιος ο μετεωρίτης απομακρύνθηκε από την αστυνομία και ο κόσμος περιμένει τώρα τα αποτελέσματα της επιστημονικής ανάλυσης.
Για πρώτη φορά, η ζωή του Νίκου Ξυλούρη ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι από τη Stages Network και τα Αθηναϊκά Θέατρα, με το έργο Ο Αρχάγγελος της Κρήτης. Έως τις 31 Ιανουαρίου στο θέατρο ΗΒΗ.
Μια από τις πιο ωραίες φωνές της γενιάς της, η Βιολέτα Ίκαρη επιστρέφει στη δισκογραφία με το EP Σύννεφα Μπαλόνια, αλλά και στον Σταυρό του Νότου στις 26 Δεκεμβρίου.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας