Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε ο (σπουδαίος) Κάχι Καχιασβίλι στα 94κ. της άρσης βαρών

Πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε ο (σπουδαίος) Κάχι Καχιασβίλι στα 94κ. της άρσης βαρών

Έδωσε τον καλό αγώνα, αλλά δεν τα κατάφερε ο Κάχι Καχιασβίλι. Ο σπουδαίος έτσι και αλλιώς αθλητής ακυρώθηκε στην κατηγορία των 94 κιλών με τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στο ζετέ (220κ.), ενώ στο αρασέ σήκωσε 180 κιλά. Ο Ν.Κουρτίδης ήλθε 11ος.

30

Έδωσε τον καλό αγώνα, αλλά δεν τα κατάφερε ο Κάχι Καχιασβίλι. Ο σπουδαίος έτσι και αλλιώς αθλητής ακυρώθηκε στην κατηγορία των 94 κιλών με τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στο ζετέ (220κ.), ενώ στο αρασέ σήκωσε 180 κιλά. Ο Ν.Κουρτίδης ήλθε 11ος.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Βούλγαρος Μιλέν Ντόμπρεφ με 407,5κ. (187,5 στο αρασέ και 220 κιλά στο ζετέ), το ασημένιο ο Ρώσος Χατζιμουράτ Ακάεφ με 405 κιλά (185 στο αρασέ και 220 στο ζετέ) και το χάλκινο ο συμπατριώτης του Έντουαρντ Τζούκιν με 397,5 κιλά (182,5 στο αρασέ και 215 στο ζετέ).

Η κακή μέρα φάνηκε από την αρχή για τον Κάχι, όταν έχασε τα 180κ. στην πρώτη του προσπάθεια. Πιθανότατα αποσυντονίστηκε όταν συνειδητοποίησε ότι κινδύνευε να βγει εκτός χρόνου. Το βάρος το σήκωσε με τη δεύτερη προσπάθεια, όμως, απέτυχε και στα 185κ. με αποτέλεσμα να μείνει 7,5 κιλά πίσω από τον Ντόμπρεφ και 5 κιλά πίσω από τον 19χρονο Ρώσο Χατζιμουράτ Ακάεφ, ο οποίος κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων με 185κ.

Στο ζετέ συνέβη το απίστευτο για τα δεδομένα του Καχιασβίλι. Ξεκίνησε με 220 κιλά, έκανε τρεις προσπάθειες και σε καμία δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το επολέ…

Ο νεαρός Νίκος Κουρτίδης ξεκίνησε εμφανώς «τρακαρισμένος». Δεν είναι και λίγο για έναν 18χρονο να βγαίνει στο πλατό και να αντικρίζει 5.000 κόσμο να ζητωκραυγάζει.

Έτσι έκανε τα 167,5κ. με την τρίτη προσπάθεια και γλύτωσε την ακύρωση. Στο ζετέ, πάντα πιο δυνατός, σήκωσε 210κ. με την πρώτη, έχασε τις άλλες δύο στα 215κ. όμως κατάφερε να πλασαριστεί στην 11η θέση μεταξύ 25 αθλητών.

Κάχι: Δεν τελειώνω εδώ

Φανερά συγκινημένος από την αγάπη του κόσμου, ο Κάχι δήλωσε μετά το πέρας του αγώνα: «Δεν τελειώνω εδώ. Έχω πεισμώσει και θέλω να συνεχίσω. Εδώ στην Ελλάδα ήθελα να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να ευχαριστήσω όλον αυτόν τον κόσμο.

» Τελικά αυτή η εμπειρία ήταν πικρή. Αυτό όμως μου δίνει μεγαλύτερο κουράγιο για να συνεχίσω. Όχι έτσι. Δεν πρέπει να σταματήσω έτσι μέσα στην πατρίδα μας. Ξέρω ότι τα χρόνια πέρασαν και είμαι μεγάλος, αλλά θα προσπαθήσω. Θα σκεφτώ ποιον τρόπο προπόνησης θα ακολουθήσω γιατί θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που με στήριξε σε αυτήν την αποτυχία. Αν τα παρατούσαμε έτσι και δεν προσπαθούσαμε δεν θα ήμασταν αθλητές.

» Η αποτυχία μου οφείλεται στο άγχος των τελευταίων ημερών, κατά τις οποίες έχασα τρία κιλά. Για πρώτη φορά στην καριέρα μου δεν μπόρεσα να σηκωθώ τρεις φορές στο επολέ.»


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο