Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα κινητά είναι επικίνδυνα, δείχνει μεγάλη έρευνα
Μέχρι σήμερα δεν έχουν υπάρξει αξιόπιστες ενδείξεις ότι η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων είναι επικίνδυνη, καταλήγει μελέτη για λογαριασμό της βρετανικής κυβέρνησης, η οποία βασίστηκε σε ανασκόπηση πολλών επιμέρους μελετών.
36
Μέχρι σήμερα δεν έχουν υπάρξει αξιόπιστες ενδείξεις ότι η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων είναι επικίνδυνη, καταλήγει μελέτη για λογαριασμό της βρετανικής κυβέρνησης.
Η Συμβουλευτική Επιτροπή για τη Μη ιονίζουσα Ακτινοβολία ανασκόπησε τα αποτελέσματα όλων των ερευνών που έχουν γίνει για το θέμα τα τελευταία τρία χρόνια.
Η μετα-ανάλυση των αποτελεσμάτων έδειξε ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» ότι τα κινητά προκαλούν εγκεφαλικούς όγκους, ή «άλλες ανεπιθύμητες δράσεις στην υγεία». Το ίδιο βρέθηκε να ισχύει και για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.
Οι ειδικοί διευκρινίζουν, πάντως, ότι τα συμπεράσματα αυτά δεν πρέπει να θεωρούνται δεδομένα, καθώς τα κινητά χρησιμοποιούνται ευρέως εδώ και μόλις δέκα χρόνια και οι επιπτώσεις τους στον ανθρώπινο οργανισμό ίσως δεν έχουν γίνει ακόμα εμφανείς.
Ειδικά όσον αφορά τα παιδιά, η επιτροπή υποστηρίζει τη συμβουλή της βρετανικής κυβέρνησης προς τους ανήλικους χρήστες να χρησιμοποιούν τα κινητά μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο. «Λίγα έχουν δημοσιευτεί ειδικά για την έκθεση των ανηλίκων στην ακτινοβολία» γράφουν οι ερευνητές.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της επιτροπής, η εικόνα θα ξεκαθαριστεί περισσότερο όταν ολοκληρωθούν νέες έρευνες που πραγματοποιούνται σε άλλες χώρες. Η Διεθνής Υπηρεσία για την Έρευνα του Καρκίνου, φορέας του ΟΗΕ, έχει ξεκινήσει μεγάλη μελέτη που εξετάζει 6.500 περιστατικά εγκεφαλικών όγκων σε 13 χώρες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Καλύτερη επίθεση στο Conference League η ΑΕΚ
- Ταϊβάν: Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από άνδρα που κρατούσε μαχαίρι – Ο δράστης σκοτώθηκε σε αστυνομική καταδίωξη
- Κρήτη: 785 μετανάστες μέσα σε ένα 24ωρο – Στο Ρέθυμνο οι 545 της Αγίας Γαλήνης
- New Year’s Resolution: Με το νέο multistyler της Dyson λέμε #nomorebadhairdays για το 2026
- ΚΚΕ: Ο διπλασιασμός των παγίων στα τιμολόγια του νερού, προπομπός νέων αυξήσεων στο πλαίσιο της εμπορευματοποίησής του
- Άρης: Ερωτηματικό η συμμετοχή του Γένσεν στο παιχνίδι με τον Αστέρα
- Από τα χωράφια στη γεωπολιτική: Πώς το δίλημμα «βούτυρο Vs όπλων» της ΕΕ έβγαλε τους αγρότες στους δρόμους
- «Για να είσαι επιτυχημένος πρέπει να είσαι σέξι με έναν straight τρόπο»: Ο Μπεν Γουίσοου παρατηρεί τη λίμπιντο της Νέας Υόρκης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 19.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/hessamoddin-jafari-Rjs0QP4wL9E-unsplash-128x85.jpg)












































![Πούτιν: «Η Ρωσία θα απαντήσει» στην επίθεση στο τάνκερ – Νοτιοδυτικά της Κρήτης έγινε το πλήγμα [Χάρτης]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-19T094316Z_1939216225_RC2LJIAD5XVQ_RTRMADP_5_RUSSIA-PUTIN-315x220.jpg)


































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442