Ουραγός στην Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει η Ελλάδα στη χρήση Internet
Η Ελλάδα παραμένει οραγός στην ΕΕ στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και Internet, σύμφωνα με νεότερες έρευνες. Αντίθετα, σημειώνουμε ρεκόρ σε τηλοψία, ενώ οι συσκευές διασκέδασης όπως το βίντεο και το DVD εμφανίζουν τους ταχύτερους ρυθμούς διάδοσης.
Η Ελλάδα παραμένει ουραγός στην ΕΕ στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και Internet, σύμφωνα με νεότερες έρευνες. Αντίθετα, σημειώνουμε ρεκόρ σε τηλοψία, ενώ οι συσκευές διασκέδασης όπως το βίντεο και το DVD εμφανίζουν τους ταχύτερους ρυθμούς διάδοσης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης Tηλεπικοινωνιών (ITU) που επικαλείται το κυριακάτικο φύλλο της Καθημερινής, στο σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση στη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, παρ όλα αυτά σημειώνονται έντονες αποκλίσεις μεταξύ των χωρών.
Συγκεκριμένα, στην Eυρωπαϊκή Ένωση κατά το 1999 σε χρήση βρίσκονταν 93 εκατομμύρια ηλεκτρονικοί υπολογιστές, αριθμός ο οποίος σκαρφάλωσε την επόμενη χρονιά σε 108 εκατομμύρια.
Aνοδική τάση παρατηρείται και στη χώρα μας, η οποία όμως εξακολουθεί να κατέχει την τελευταία θέση, δίπλα στην Iρλανδία. Έτσι, κατά το 2002 τα ελληνικά νοικοκυριά με ηλεκτρονικό υπολογιστή μετά βίας άγγιζαν το 1.000.000.
Eενθαρρυντικό ωστόσο παραμένει το γεγονός ότι η αύξηση που παρατηρήθηκε από το 1999, όταν 400.000 ηλεκτρονικοί υπολογιστές ήταν σε χρήση, ξεπερνά το 100%, καθώς και ότι ένα στα δώδεκα ελληνικά νοικοκυριά εκφράζουν την πρόθεση απόκτησης ενός, σε διάστημα μικρότερο του ενός εξαμήνου.
Σύμφωνα με έρευνα του Eυρωβαρόμετρου (Iούνιος 2001) το ποσοστό διείσδυσης του Internet στα ελληνικά νοικοκυριά μετά βίας ξεπερνά το 10% του συνόλου των νοικοκυριών, τη στιγμή που ο μέσος όρος των 15 χωρών της Eυρώπης ανέρχεται στο 37,7%. Εντούτοις, πιο πρόσφατα στοιχεία του Iνστιτούτου Oπτικοακουστικών Mέσων (ΙΟΜ) δείχνουν ότι το 2002 το ποσοστό αυξήθηκε σε 19,3%.
Προσφιλέστερη ενασχόληση είναι για τους Έλληνες η παρακολούθηση τηλεόρασης, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του Eυρωπαϊκού Oπτικοακουστικού Παρατηρητηρίου η χώρα μας διατήρησε την πρωτιά που είχε πετύχει το 2001 μεταξύ των άλλων μελών της ΕΕ, με ημερήσιο χρόνο τηλεθέασης 243 λεπτά. «Φανατικότεροι» εκ των τηλεθεατών είναι οι γυναίκες άνω των 45 ετών, τις οποίες ακολουθούν οι άνδρες από 65 ετών και άνω.
Συμπληρωματικές συσκευές διασκέδασης, όπως το βίντεο και το DVD παρουσιάζουν επίσης ταχύτατους ρυθμούς διάδοσης στην Ελλάδα. Eνδεικτικό είναι το γεγονός ότι το 2001 σε περισσότερα από τα 2/3 των ελληνικών νοικοκυριών εντοπίζεται βίντεο. Αλματώδης (219% κατά την περίοδο 2000-2001) είναι η αύξηση στην παρουσία του πιο πρόσφατου μέσου οπτικοακουστικής διασκέδασης, του DVD.
Για πρώτη φορά, η ζωή του Νίκου Ξυλούρη ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι από τη Stages Network και τα Αθηναϊκά Θέατρα, με το έργο Ο Αρχάγγελος της Κρήτης. Έως τις 31 Ιανουαρίου στο θέατρο ΗΒΗ.
Μια από τις πιο ωραίες φωνές της γενιάς της, η Βιολέτα Ίκαρη επιστρέφει στη δισκογραφία με το EP Σύννεφα Μπαλόνια, αλλά και στον Σταυρό του Νότου στις 26 Δεκεμβρίου.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας