Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Πρεμιέρα για το… «σπαστήρι» του Xbox – Δεν ανησυχεί η Microsoft

Πρεμιέρα για το… «σπαστήρι» του Xbox – Δεν ανησυχεί η Microsoft

Δεν πρόλαβε να κλείσει έξι μήνες ζωής το Xbox και η παιχνιδομηχανή της Microsoft «απέκτησε» το πρώτο «τσιπ-σπαστήρι» ώστε να μπορούν οι κάτοχοί του να «τρέχουν» αντεγραμμένα CD και DVD παιχνιδιών και ταινιών. Ανάλογο τσιπ κυκλοφορεί και για το PS2.

25

Έξι μήνες ζωής έχει κλείσει το Xbox και «απέκτησε» το πρώτο «τσιπ-σπαστήρι» (mod chip) ώστε οι κάτοχοί του να μπορούν να παίζουν αντεγραμμένα CD και DVD παιχνιδιών και ταινιών. Ανάλογο τσιπ (το Code Breaker) κυκλοφορεί εδώ και πολύ καιρό για το PS2.

Όπως αναφέρει το CNET, πρόκειται για το τσιπ Xtender που θα πρέπει να προστεθεί στο κύριο κύκλωμα του Xbox. Το Xtender βγήκε στην αγορά του Χονγκ Κονγκτο το περασμένο Σαββατοκύριακο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες προετοιμάζονται και άλλα παρόμοια τσιπ όπως το Enigma και το Messiah.

Το «σπαστήρι» υπόσχεται στους καταναλωτές που θα το προμηθευτούν ότι θα μπορούν να παίζουν παιχνίδια τα οποία έχουν αντιγραφεί σε εγγράψιμα CD και DVD χωρίς τους περιορισμούς γεωγραφικών περιοχών (regions) και θα μπορούν να αντιγράφουν DVD τα οποία προστατεύονται από το λογισμικό της Macrovision.

Ωστόσο η Microsoft δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδαίτερα μήπως ξεκινήσει κύμα αντιγραφών στα πρότυπα του Napster καθώς για την εγκατάσταση του Xtender απαιτούνται γνώσεις hardware και ηλεκτρονικών τις οποίες δεν διαθέτει ο μέσος χρήστης. Είναι σίγουρο ότι η δυσκολία της διαδικασίας θα αποθαρρύνει τους περισσότερους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι για την εγκατάσταση του Xtender απαιτείται να ανοιχτεί η παιχνιδομηχανή της Microsoft και πρέπει να γίνουν περισσότερες από 20 κολλήσεις.

Πάντως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τέτοια τσιπ υπάρχει στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Αγγλία καθώς με τα «σπαστήρια» οι κάτοχοι Xbox μπορούν να παίζουν παιχνίδια τα οποία κυκλοφορούν πρώτα στην Αμερική χωρίς να περιμένουν να βγει η ευρωπαϊκή έκδοση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο