Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Κυκλοφόρησε και στην Ευρώπη το  Xbox, η πρώτη παιχνιδομηχανή της Microsoft

Κυκλοφόρησε και στην Ευρώπη το Xbox, η πρώτη παιχνιδομηχανή της Microsoft

«Σε 5-10 χρόνια θα κοιτάμε πίσω και θα λέμε ότι σαν σήμερα ξεκίνησε η χρυσή εποχή των βιντεοπαιχνιδιών». Έτσι, ο Βρετανός εκπρόσωπος της Microsoft παρέδωσε το χειριστήριο του Xbox στους παίκτες, σηματοδοτώντας την πρεμιέρα της κονσόλας στην Ευρώπη.

39

Μετά την εντυπωσιακή πρεμιέρα του στις Ηνωμένες Πολιτείες το Νοέμβριο και στην Ιαπωνία το Φεβρουάριο, η πρώτη παιχνιδομηχανή της Microsoft βρίσκεται από τα μεσάνυχτα και σε ευρωπαϊκό έδαφος. Η πιο θριαμβευτική υποδοχή τού Xbox έγινε στη Μ. Βρετανία.


Περίπου 2.220 εργαζόμενοι αυτήν τη στιγμή παίζουν τους πρώτους τίτλους στην παιχνιδομηχανή, απουσιάζοντας από τα γραφεία τους, επικαλούμενοι ασθένεια(!) που τους κράτησε στο σπίτι. Αυτό έδειξε ψήφισμα που διεξήγαγε το διαδικτυακό κατάστημα Amazon.co.uk μεταξύ 3.000 χρηστών που το είχαν παραγγείλει εκ των προτέρων.

Τα καταστήματα πώλησης είναι ανοιχτά από τα μεσάνυχτα, επιδεικνύοντας την κονσόλα -ανάμεσά τους τα Virgin Megastores, που έχουν ήδη ετοιμάσει ειδική «αρένα» βιντεοπαιχνιδιών με πρωταγωνιστή το Xbox, στην οποία οι φανατικοί παίκτες θα διαγωνιστούν παίζοντας ένα από τα 20 παιχνίδια που συνοδεύουν την κονσόλα. Οι πρώτοι μάλιστα πελάτες στα καταστήματα του Λονδίνου, σύμφωνα με τη Microsoft, θα επιστρέψουν σπίτι τους με… λιμουζίνα, όντας εξουθενωμένοι έπειτα από το πολύωρο παιχνίδι, όπως μεταδίδει το CNet.

Η μεγαλύτερη αλυσίδα ηλεκτρονικών στη Μ. Βρετανία, η Dixons, εκτιμά ότι θα πουλήσει 25.000 Xbox τις πρώτες τρεις εβδομάδες της παρουσίας του στα 320 καταστήματα της αλυσίδας.


Στη Μαδρίτη στο θρυλικό γήπεδο Μπερναμπέου πράσινες δέσμες φωτός προβάλλουν το όνομά του. Το Reuters μεταδίδει ότι τα παρισινά καταστήματα παραμένουν ανοιχτά από τα μεσάνυχτα και, εν τω μεταξύ, μια ομάδα Γάλλων παικτών βιντεοπαιχνιδιών μπαίνουν σε ένα σπίτι στο οποίο θα παραμείνουν κλεισμένοι για πέντε ολόκληρες ημέρες παίζοντας στην κονσόλα, ενώπιον του τηλεοπτικού κοινού, κατά τα πρότυπα του… Big Brother.


Στη Γερμανία, ο καλωδιακός τηλεοπτικός σταθμός Giga μεταδίδει τα κατά τόπους πάρτι που οργανώθηκαν για το γεγονός.


Στην Ελλάδα, τα καταστήματα λιανικής πώλησης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις έχουν προμηθευτεί Xbox προς επίδειξη για να δώσουν την ευκαιρία στους υποψήφιους πελάτες να γνωρίσουν τις δυνατότητές του -τα εντυπωσιακά γραφικά, τον ήχο, τους νέους τίτλους. Η λιανική τιμή της κονσόλας στην Ελλάδα (και στην υπόλοιπη Ευρώπη),όπως δημοσιεύεται στο Shop21.gr,είναι 479 ευρώ.


Η Microsoft εμφανίζεται έτοιμη για όλα. Ακόμα και αν τα διαθέσιμα αποθέματα εξαντληθούν, εντός 72 ωρών θα είναι σε θέση να διαθέσει περισσότερα κομμάτια στην Ευρώπη από το εργοστάσιο της Flextronics στην Ουγγαρία, όπου κατασκευάζεται. Εξάλλου, έχει ήδη προβλέψει ότι θα διαθέσει 1,5 εκατομμύριο κονσόλες στη Γηραιά Ήπειρο μέχρι το τέλος του Ιουνίου. Εάν όντως υπάρξει η αναμενόμενη ζήτηση, οι πωλήσεις της πρώτης της παιχνιδομηχανής έως τότε θα κυμανθούν μεταξύ 4,5 και 6 εκατομμυρίων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο