Ελλάδα – Τουρκία 20-8: Η Εθνική συνέτριψε τους Τούρκους και πάει αήττητη στο ντέρμπι με τους Ιταλούς!
Η Εθνική μας ομάδα διέλυσε με 20-8 την Τουρκία και συνέχισε νικηφόρα την πορεία της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, μπαίνοντας με το δεξί και στον Β’ όμιλο της διοργάνωσης
Η Εθνική μας ομάδα συνέχισε νικηφόρα την πορεία της στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου, επικρατώντας με 20-8 της Τουρκίας στην πρώτη αγωνιστική του Β’ ομίλου, δείχνοντας πως πάει για μεγάλα πράγματα.
Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου ήταν σαρωτικοί από το πρώτο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης και ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στο παιχνίδι. Με σοβαρότητα, ένταση και σωστές επιλογές σε άμυνα και επίθεση, η Ελλάδα έφτασε σε μια άνετη αλλά και απολύτως κυριαρχική νίκη. Τοπ-σκόρερς ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου με έξι τέρματα και με πέντε ο Στάθης Καλογερόπουλος, και οι δύο με 100% αποτελεσματικότητα!
Στους 9 βαθμούς πλέον το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά το 4Χ4 στη διοργάνωση. Πλέον, η προσοχή στρέφεται στο κομβικό παιχνίδι απέναντι στην ισχυρή Ιταλία το βράδυ της Δευτέρας (19/01, 21:30- ΕΡΤ 2 ΣΠΟΡ). Εκεί, η γαλανόλευκη χρειάζεται έναν βαθμό (αν θεωρήσουμε πως θα νικήσει την αδύναμη Ρουμανία) ώστε να «σφραγίσει» την πρόκρισή της στα ημιτελικά της διοργάνωσης.
Δύσκολα την Γεωργία η Ιταλία Από την πλευρά της η Ιταλία πέτυχε αγχώδη νίκη επί της Γεωργίας με 16-14 στο εναρκτήριο παιχνίδι του Στ’ Ομίλου: Οι Γεωργιανοί κράτησαν τους Ιταλούς χωρίς γκολ για οκτώ περίπου αγωνιστικά λεπτά και με σερί 3-0, μείωσαν σε 14-12, 3:46 πριν από το τέλος. Με δυο γκολ ο Μπρούνι «καθάρισε» για την ομάδα του. Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής θα ολοκληρωθεί σε λίγη ώρα με το παιχνίδι Κροατία – Ρουμανία (21:00).Κόντρα στους Τούρκους η Εθνική μας ομάδα ήταν καταιγιστική στο πρώτο οκτάλεπτο και προηγήθηκε 4-0 με δύο γκολ του Αργυρόπουλου και ένα του Γκιουβέτση, μόλις μετά από ένα τετράλεπτο στο παιχνίδι με τους Τούρκους. Οι Τούρκοι μείωσαν σε 4-2 με τον Ατσάρ και τον Καχραμάν. Ο Γκίλας με γκολ του έκανε το 5-2 για την Εθνική μας ομάδα.Ο διαιτητής εξέτασε τη φάση και ακύρωσε το γκολ του Γκίλα, καταλογίζοντας πέναλτι για τους Τούρκους που ευστόχησαν για το 4-3. Ο Κάκαρης και ο Καλογερόπουλος σκόραραν για να κλείσει το πρώτο οκτάλεπτο με την Εθνική μας μπροστά στο σκορ με 6-3.
Ο Κουζενλί μείωσε σε 6-4 στο ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου,για να κάνει ο Παπαναστασίου να κάνει το 7-4. Ο Πούρος έκανε με καταπληκτικό γκολ το 8-4 για την Εθνική μας ομάδα στο 12’. Ο Χαλυβόπουλος με γκολ του έκανε το 10-4 και ο Καλογερόπουλος έκανε το 11-4 για το μεγαλύτερο προβάδισμα της Ελλάδας, μέχρι εκείνο το σημείο το +7. Ο Κάκαρης με γκολ του διαμόρφωσε το 12-4 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.
Στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου ο Χαλυβόπουλος έκανε το 13-4, με τον Κουλόγκλου να μειώνει σε 13-5 για τους Τούρκους. Ο Παπαναστασίου έκανε και το 14-5. Ο ίδιος παίκτης έκανε και το 15-5 με την Εθνική μας να ξεφεύγει με +10! Ο Κουζενλί έκανε το 15-6 για την Τουρκία. Ο Καλογερόπουλος έκανε το 16-6 με πέναλτι για την Εθνική μας ομάδα. Το τρίτο οκτάλεπτο τελείωσε με την Εθνική μας μπροστά με +9 και σκορ 16-7.
Παπαναστασίου και Καλογερόπουλος σκόραραν στο ξεκίνημα του τέταρτου οκταλέπτου και έκαναν το 18-7 για την Ελλάδα. Ο Τσανέρ μείωσε σε 18-8 με γκολ του πέντε λεπτά πριν το τέλος του ματς. Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο ρυθμός έπεσε αισθητά με το αποτέλεσμα να έχει κριθεί προ πολλού. Ο Πούρος έκανε το 19-8 και ο Καλογερόπουλος διαμόρφωσε το τελικό 20-8 για την Εθνική μας ομάδα που πήρε… παραμάζωμα τους Τούρκους.
Η εθνική είχε 6/12 με παίκτη παραπάνω, 3/3 πέναλτι, 7 γκολ από την περιφέρεια, 1 από θέση φουνταριστού και 3 στην κόντρα. Η Τουρκία είχε 1/6 με παίκτη παραπάνω, 1/2 πέναλτι, 5 γκολ από την περιφέρεια και 1 με μπάσιμο.
Με τρεις ποινές αποβλήθηκε ο Ατσάρ, 5΄26΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα.
Διαιτητές: Ντε Γιονγκ (Ολλανδία), Σίλβα (Πορτογαλία)
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (με ματς λιγότερο Κροατία – Ρουμανία)
Ιταλία 9 βαθμοί
ΕΛΛΑΔΑ 9
Κροατία 3
Ρουμανία 3
Τουρκία 0
Γεωργία 0
Το υπόλοιπο πρόγραμμα
Δευτέρα 19 Ιανουαρίου
16:30 Γεωργία – Ρουμανία
19:00 Κροατία – Τουρκία
21:30 Ελλάδα – Ιταλία
Τετάρτη 21 Ιανουαρίου
16:30 Τουρκία – Γεωργία
19:00 Ρουμανία – Ελλάδα
21:30 Ιταλία – Κροατία
Οι ομάδες μεταφέρουν τα αποτελέσματα (βαθμούς και γκολ) απέναντι στις άλλες δύο ομάδες που προκρίθηκαν από τον όμιλό τους. Οι δύο πρώτες θα προκριθούν στο ημιτελικά, οι άλλες τέσσερις ομάδες ανάλογα με την κατάταξή τους θα παίξουν με τις ομάδες του Στ΄ Ομίλου, που θα έχουν την ίδια κατάταξη, για τις θέσεις 5-12.
Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χρήστου Αζαριάδη, η παράσταση «Χωρίς Άντρες» σε διασκευή και σκηνοθεσία της Αναστασίας Κουρή κάθε Πέμπτη στη σκηνή Brecht-2510.
Ήττα-σοκ και νέα γκέλα ολκής για τη θλιβερή Λίβερπουλ, έχασε δίκαια 2-1 από την ουραγό Γουλβς στο «Μολινό», μετά από μια ακόμη αποκαρδιωτική φετινή εμφάνιση.
Η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε κόντρα στην Ατλέτικο προηγήθηκε με 3-0, αλλά δεν πέτυχε την ολική ανατροπή, με τους Ροχιμπλάνκος να περνούν στον τελικό του ισπανικού Κυπέλλου χάρη στο 4-0 του πρώτου ματς.
Η Εθνική Γυναικών κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο του «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», νίκησε με 3-0 τη Γεωργία κι έκανε ιδανική εκκίνηση στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών 2027.
Με κορυφαίο τον Ζάλανκι που έβαλε 7 γκολ, ο Ολυμπιακός πάλεψε στην έδρα της πανίσχυρης Νόβι αλλά τελικά ηττήθηκε στην πρεμιέρα της φάσης των «8» του Len Champions League.