Στέγη για τους ανθρώπους που κρατούν όρθιους τους τουριστικούς δήμους
Σημαντική χρηματοδότηση 760.000 ευρώ στο Δήμο λειψών για κατοικίες δημοσίων υπαλλήλων, αναδεικνύοντας την ανάγκη αντίστοιχων έργων σε όλη τη χώρα.
Μια ιδιαίτερα ουσιαστική παρέμβαση για την ενίσχυση της λειτουργικότητας και της κοινωνικής συνοχής των μικρών νησιωτικών δήμων αποτελεί η απόφαση χρηματοδότησης του Δήμου Λειψών, ύψους 760.000 ευρώ, για την αγορά και ανέγερση κατοικιών δημοσίων υπαλλήλων. Η απόφαση υπεγράφη από τον Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο και αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», σηματοδοτώντας ένα έργο με άμεσο και μετρήσιμο όφελος για την τοπική κοινωνία.
Σε έναν τουριστικό δήμο με περιορισμένο οικιστικό απόθεμα και υψηλές πιέσεις στην αγορά κατοικίας, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, η εξασφάλιση στέγης για γιατρούς, αστυνομικούς, δασκάλους και εκπαιδευτικούς, στελέχη της αυτοδιοίκησης και άλλους κρίσιμους δημόσιους λειτουργούς δεν αποτελεί πολυτέλεια αλλά βασική προϋπόθεση για τη στοιχειώδη λειτουργία του κράτους.

Μάλιστα από την 1η Ιανουαρίου 2026, ο Δήμος Λειψών θα μπορεί να κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε μέσα στους επόμενους μήνες να υπάρχουν συγκεκριμένες λύσεις στέγασης.
Η αναγκαιότητα τέτοιων έργων δεν αφορά μόνο τους Λειψούς, αλλά το σύνολο των τουριστικών δήμων της χώρας. Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση αποκτά ιδιαίτερη σημασία και ενόψει της επικείμενης προκήρυξης θέσης ιατρού, αναδεικνύοντας ότι χωρίς στέγη δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική στελέχωση και βιώσιμη ανάπτυξη.
Έργα αυτού του τύπου αποτελούν αναγκαίο εργαλείο πολιτικής για τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών και τη θωράκιση των τουριστικών περιοχών σε βάθος χρόνου αλλά και βασικό λόγο είτε να παραμείνει κανείς στον τόπο γέννησης του είτε ακόμη και να αποφασίσει κάποιος να μετακομίσει εκεί. Ο Δήμος Λειψών δείχνει τον δρόμο.
- Γιώργος Λιβάνης: Ποιο πρόβλημα υγείας τον ανάγκασε να ακυρώσει τις εμφανίσεις του
- Μεσσηνία: Συνελήφθησαν τρεις άνδρες για εμπρησμούς – Πυροσβέστης και πρώην κοινοτάρχης ανάμεσά τους
- Η κριτική σκέψη δεν αρκεί στην εποχή της AI – Γιατί δεν είναι μόνο θέμα μάθησης αλλά και δημοκρατίας
- Μητσοτάκης: Στήνει αφήγημα δικαίωσης μετά την έκθεση της ΕΕ για το Κράτος Δικαίου – Πυρά στην αντιπολίτευση
- Μαύρος καπνός σκεπάζει τη Μόσχα: Συγκλονιστικές εικόνες μετά τις επιθέσεις της Ουκρανίας στη Ρωσία – 8 νεκροί
- Γαλλικά ΜΜΕ: «Ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί την περίπτωση Φρανσίσκο»
- Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι όταν το ψεύδος αποκαλύπτεται, δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο από το θράσος
- «Θέλημα Θεού; Προφητεία;» – Μέσι και Λουίς ντε λα Φουέντε για το viral κλικ με τον Γιαμάλ – «Μοιραία μαζί»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442