Φαραντούρης: Εργαλείο, όχι άλλοθι απραξίας και αποτυχίας της κυβέρνησης το 112
«Είχαμε και αμετροεπείς κυβερνητικές ανακοινώσεις "πόσο καλά τα καταφέραμε" και κατόπιν μέσα σε δύο 24ωρα κάηκε η μισή χώρα», επισήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Νικόλας Φαραντούρης
«Το 112 είναι εργαλείο ενημέρωσης, δεν μπορεί να είναι άλλοθι απραξίας, ασυνέπειας και αποτυχίας συντονισμού της κυβέρνησης», τόνισε στον απόηχο των πυρκαγιών που έπληξαν τη χώρα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και μέλος των επιτροπών Προϋπολογισμού και Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νικόλας Φαραντούρης.
Όπως είπε ο κ. Φαραντούρης, «αντί η κυβέρνηση να προετοιμάζεται εγκαίρως για θεομηνίες και πυρκαγιές που γνωρίζει ότι θα συμβούν, επικαλείται συνεχώς για την αποτυχία συντονισμού και τις καταστροφές ένα νούμερο που απλώς ενημερώνει».
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμισε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ότι υπάρχει μια διαδικασία συντονισμού στην ΕΕ ήδη απ’ το 2019, ενώ ο ίδιος ζήτησε και έγινε αποδεκτή τον Νοέμβρη 2024 η περαιτέρω εναρμόνιση των μηχανισμών πολιτικής προστασίας στην Ευρώπη ώστε να οδηγηθεί σε ένα πλήρως εναρμονισμένο πλαίσιο συνδρομής προκειμένου να αντισταθμιστεί η ανεπάρκεια των εθνικών μηχανισμών.
«’Πόσα καλά τα καταφέραμε’… Κατόπιν μέσα σε δύο 24ωρα κάηκε η μισή χώρα»
«Ωστόσο, από τον Νοέμβρη που συζητήθηκε στις Βρυξέλλες, δεν υπήρξε καμία κινητοποίηση, ούτε προετοιμασία, ούτε προπαρασκευή της ελληνικής κυβέρνησης σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές Αρχές», τόνισε ο κ. Φαραντούρης.
«Είχαμε και αμετροεπείς κυβερνητικές ανακοινώσεις «πόσο καλά τα καταφέραμε» και κατόπιν μέσα σε δύο 24ωρα κάηκε η μισή χώρα. Είμαστε περήφανοι για αυτά;», κατέληξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.
- Οι τρεις μνηστήρες για τον Ολίσε, η κλειστή πόρτα της Μπάγερν και το κλειδί των 200 εκατ. ευρώ
- Βουλιαγμένη: Πότε θα γίνει η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του 34χρονου δύτη
- «Η αλήθεια είναι»: Το νεοελληνικό έργο του Δημήτρη Δημητριάδη στο Θέατρο 104
- Διακοπές στην Τήνο: Ο απόλυτος οδηγός για να ζήσεις μία αυθεντική εμπειρία διαμονής στο νησί
- Από τον απομονωτιστή Βανς στο «γεράκι» Ρούμπιο – Ο πόλεμος στο Ιράν φουντώνει τη μάχη διαδοχής του Τραμπ
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Στο Υπουργικό η αύξηση του κατώτατου μισθού – Τι αλλάζει από 1η Απριλίου
- Πες μου τις αγαπημένες σου ταινίες, να σου πω ποιος είσαι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/dreokt-oCd0woIR6Ww-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442