Τσουκαλάς: Βουβή και άφωνη η κυβέρνηση μπροστά στην επιθετική πολιτική της Τουρκίας
Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς, για την αντίδρασή της στη συνάντηση Τουρκίας - Ιταλίας και Δυτικής Λιβύης
«Δεν αξίζει στη χώρα μας η θέση του ουραγού των εξελίξεων, που της επιφυλάσσει η εξωτερική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς ως απάντηση στις δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Αλεξάνδρας Σδούκου.
«Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κα. Αλεξάνδρα Σδούκου, που από χθες κρύβεται από τα ερωτήματα που της απευθύνονται τόσο για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ όσο και για σειρά αρνητικών εξελίξεων όπως ο διπλωματικός αποκλεισμός της χώρας μας από την τριμερή σύνοδο «συνεργασίας» Τουρκίας-Ιταλίας-Δυτικής Λιβύης, σήμερα επανεμφανίστηκε.
Πώς εξηγεί ότι η φίλη και «στρατηγική σύμμαχος» του κ. Μητσοτάκη, Πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τον κ. Ερντογάν και την κυβέρνηση της Δυτικής Λιβύης και συζήτησαν ερήμην της Ελλάδας και των συμφερόντων της συγκεκριμένη ατζέντα θεμάτων;
Ας μην προσποιείται
Η κυβέρνηση παραμένει βουβή και άφωνη μπροστά στην επιθετική πολιτική της Τουρκίας. Δεν αξίζει στη χώρα μας η θέση του ουραγού των εξελίξεων, που της επιφυλάσσει η εξωτερική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.
Ας μην προσποιείται η κ. Σδούκου για να βγει από τη δύσκολη θέση της, ότι δεν ξέρει την τοποθέτηση του ΠΑΣΟΚ για το παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο, που είναι εξαρχής άκυρο και δεν παράγει έννομες συνέπειες.
Είναι δημόσια και επανειλημμένως διατυπωμένη στα εθνικά και διεθνή φόρα, ήδη από το 2019, όταν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πιάστηκε στον ύπνο – κατά δήλωση πρωτοκλασάτων υπουργών της».
Υπενθυμίζουμε ότι η κ. Σδούκου καταφέρθηκε εναντίον της Μαρίας Απατζίδη, αναπληρώτριας γραμματέας απόδημου ελληνισμού του ΠΑΣΟΚ, για δηλώσεις της για το τουρκολιβυκό μνημόνιο και απευθυνόμενη στον Νίκο Ανδρουλάκη ζήτησε να καταδικάσει τα όσα είπε το στέλεχος του κόμματός του.
- Απεργία την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου: Ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις
- Μητσοτάκης: Εκβιασμοί μετά το «όχι» των αγροτών: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα, τα μπλόκα υπονομεύουν τα αιτήματα
- Συναγερμός στην Αυστραλία: Πολλαπλοί πυροβολισμοί στην παραλία Bondi του Σίδνεϊ – Αναφορές για θύματα
- To άσυλο και οι ιστορίες του
- Μισός αιώνας Star Wars – Η πρώτη επική ταινία του Τζορτζ Λούκας επιστρέφει στις σκοτεινές αίθουσες το 2027
- Αποκάλυψη για τις φυλακές Αλκατράζ – Γι’ αυτόν τον λόγο έγινε δυνατή η μεγαλύτερη απόδραση στην ιστορία
- Ποιες είναι οι τέσσερις ομάδες που θέλουν τον Αντετοκούνμπο (vid)
- Ηράκλειο: Άφαντος ο 33χρονος γιατρός – «Το μόνο που θέλω, να είναι ζωντανός» λέει ο πατέρας του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 14.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/howen-ac0WfQ3F6dw-unsplash-315x220.jpg)

















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442