Γάζα: «Με τον πιο έντονο τρόπο» καταδικάζει ο Μακρόν το ισραηλινό φονικό πλήγμα σε εκκλησία
«Η συνέχιση αυτού του πολέμου είναι αδικαιολόγητη», τονίζει ο Εμανουέλ Μακρόν, με αφορμή το ισραηλινό φονικό πλήγμα σε εκκλησία στη Γάζα, το οποίο καταδικάζει «με τον πιο έντονο τρόπο».
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν «καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο» το ισραηλινό πλήγμα εναντίον εκκλησίας στη Γάζα, το οποίο προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων το πρωί χθες Πέμπτη, αναφέρει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters/Stephanie Lecocq, επάνω, ο Εμανουέλ Μακρόν).
«Η εκεχειρία πρέπει να οριστικοποιηθεί τώρα, οι άμαχοι και οι όμηροι πρέπει ν’ απελευθερωθούν από την απειλή του μόνιμου πολέμου»
«Επικοινώνησα με τον Καρδινάλιο Πιτσαμπάλα, τον Λατίνο Πατριάρχη των Ιεροσολύμων», πρόσθεσε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους διαβεβαιώνοντας για την αλληλεγγύη της Γαλλίας προς όλους τους χριστιανούς της Παλαιστίνης, οι οποίοι απειλούνται σήμερα από τη Γάζα έως την Ταΐμπα.
«Η συνέχιση αυτού του πολέμου είναι αδικαιολόγητη. Η εκεχειρία πρέπει να οριστικοποιηθεί τώρα, οι άμαχοι και οι όμηροι πρέπει ν’ απελευθερωθούν από την απειλή του μόνιμου πολέμου», τόνισε.
Je me suis entretenu avec le Cardinal Pizzaballa, patriarche latin de Jérusalem, après la frappe israélienne qui a touché l’église de la Sainte-Famille de Gaza, que je condamne fermement.
Nos pensées vont aux victimes, à leurs familles et à tous les chrétiens…
— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) July 17, 2025
«Λάθος»
Από τον Λευκό Οίκο έγινε γνωστό νωρίτερα ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά το ισραηλινό πλήγμα στη μοναδική Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία της Λωρίδας της Γάζας.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Τραμπ, ο Νετανιάχου παραδέχτηκε ότι επρόκειτο για «λάθος». Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν από το πλήγμα στην εκκλησία της Αγίας Οικογένειας.
Σε τηλεγράφημά του για τα θύματα, ο Πάπας Λέων ΙΔ’ εξέφρασε τη «βαθιά θλίψη» του και ζήτησε «άμεση κατάπαυση πυρός». Επίσης, εξέφρασε για πολλοστή φορά τη «βαθιά ελπίδα για διάλογο, συμφιλίωση και διαρκή ειρήνη στην περιοχή».
I am deeply saddened to learn of the loss of life and injury caused by the military attack on the Holy Family Catholic Church in #Gaza. I assure the parish community of my spiritual closeness. I commend the souls of the deceased to the loving mercy of Almighty God, and pray for…
— Pope Leo XIV (@Pontifex) July 17, 2025
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Όταν ένας Οργανισμός στοχοποιεί μια υπάλληλο (Τυχεροπούλου) και πετάει τη μπάλα στην εξέδρα
- Ολυμπιακός: Το πρωί της Κυριακής (14/12) η άφιξη του Μόντε Μόρις στην Ελλάδα
- HOTEΛ ΕΛVIRA: Το μυστήριο με το νησί όπου διαδραματίζεται η πιο feelgood σειρά της ελληνικής τηλεόρασης
- Ο Σκόουλς «κράζει» τον Αμορίμ: «Δεν καταλαβαίνει τις αξίες του συλλόγου»
- Ποια λάθη «φουσκώνουν» τον ΕΝΦΙΑ – Πού χρειάζεται προσοχή
- What the Eurogroup Is and Pierakakis’ Role as New President
- Φοινικούντα: Ποιος είναι ο 32χρονος επιχειρηματίας που συνελήφθη ως ηθικός αυτουργός στο διπλό έγκλημα
- Στέφανος Τσιτσιπάς: Τη Δευτέρα η δικογραφία σε βάρος του – Δεν καταθέτει το δίπλωμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442