Πρόβα για το Μουντιάλ του 2026 ήταν για τη FIFA το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων 2025, το οποίο διεξήχθη στις ΗΠΑ και φιλοξενήθηκε σε οκτώ γήπεδα. Κύριο χαρακτηριστικό ήταν οι υψηλές θερμοκρασίες, η υγρασία και οι έντονες βροχοπτώσεις.
Παρόμοιες καιρικές συνθήκες αναμένονται και σε έναν χρόνο, στο Μουντιάλ του 2026 το οποίο θα είναι το πρώτο που θα φιλοξενηθεί από τρεις χώρες. Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση της FIFA, θα πραγματοποιηθεί από τις 11 Ιουνίου έως τις 19 Ιουλίου 2026 σε 16 διαφορετικές πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, του Καναδά και του Μεξικού. Λόγω των αναμενόμενων καιρικών συνθηκών η FIFA άρχισε να σκέφτεται να προσφέρει περισσότερη δροσιά στους παίκτες!
Με βάση τον ισχύοντα κανονισμό προβλέπονται δυο cooling breaks, τα οποία η FIFA σκέφτεται να αυξήσει σε τέσσερα! Θα είναι «ασπίδα» για τους παίκτες καθώς τις ώρες των αγώνων αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες, λόγω του χρονικού διαστήματος (11/6/26-19/7/26) που θα λάβει χώρα η υψηλού επιπέδου ποδοσφαιρική διοργάνωση.
Τις πληροφορίες από την FIFA, περί αύξησης των cooling breaks, δημοσίευσε η L’ Equipe. Αν οι αρμόδιοι πάρουν οριστική απόφαση οι παίκτες θα μπορούν να δροσίζονται δυο φορές ανά ημίχρονο. Συγκεκριμένα, η πρώτη διακοπή θα πραγματοποιείται στο 15ο λεπτό, τη δεύτερη στο 30ο, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο τα cooling breaks θα προβλέπονται στο 60′ και το 75′.
LIVE: Παναθηναϊκός – Βόλος. Παρακολουθήστε live στις 21:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Βόλος για τη 14η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Τηλεοπτικά από το COSMOTE SPORT 1.
Ο ΠΑΟΚ «εγκλωβίστηκε» στο Περιστέρι από την πολύ καλή άμυνα του Ατρομητου, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 (17' Σταυρόπουλος, 90+5'πεν Φαν Βέερτ, σε παιχνίδι για την 14η αγωνιστική της Super League.