Έλον Μασκ: Aνακοίνωσε την ίδρυση νέου πολιτικού κόμματος
Μέσω της πλατφόρμας Χ ιδιοκτησίας του, ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα στις ΗΠΑ, μια χώρα στην οποία ο δικομματισμός δείχνει πολύ δύσκολο να χτυπηθεί από τρίτο πόλο
Mία ημέρα μετά από μια ιδιότυπη δημοσκόπηση από ερώτηση του ίδιου στο X, αν πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο πολιτικό κόμμα στις ΗΠΑ, ο Έλον Μασκ υποστήριξε πως ιδρύει νέο πολιτικό κόμμα.
«Με συντελεστή 2 προς 1, θέλετε ένα νέο πολιτικό κόμμα και θα το έχετε!», ανέφερε σε ανάρτησή στον λογαριασμό του στην πλατφόρμα ιδιοκτησίας του X και πρόσθεσε πως «σήμερα, το Κόμμα της Αμερικής σχηματίζεται για να σας δώσει πίσω την ελευθερία σας».
«Όταν πρόκειται για τη χρεοκοπία της χώρας μας με σπατάλες και δωροδοκίες, ζούμε σε μονοκομματικό σύστημα, όχι σε δημοκρατία», προσέθεσε.
By a factor of 2 to 1, you want a new political party and you shall have it!
When it comes to bankrupting our country with waste & graft, we live in a one-party system, not a democracy.
Today, the America Party is formed to give you back your freedom. https://t.co/9K8AD04QQN
— Elon Musk (@elonmusk) July 5, 2025
Τι μοίρα έχουν τα τρίτα κόμματα στις ΗΠΑ;
Ο Ελον Μασκ απείλησε ευθέως το δικομματικό πολιτικό κατεστημένο των ΗΠΑ, προαναγγέλλοντας τη δημιουργία ενός νέου κόμματος, του America Party (το Κόμμα της Αμερικης), σε περίπτωση που εγκριθεί το πολυσυζητημένο φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί ο Ντόναλντ Τραμπ.
Τι εννοούμε όμως με το σύστημα των δύο κομμάτων; Από τη δεκαετία του 1860, οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι κυριαρχούν στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ, κατέχοντας την προεδρία, το Κογκρέσο και τη συντριπτική πλειοψηφία των εκλεγμένων θέσεων.
Οι προσπάθειες δημιουργίας τρίτων κομμάτων συνήθως αποτυγχάνουν στις κάλπες, σύμφωνα με το The Conversation.
- Μοντέρνοι «Λουδίτες» και καρυκεύματα: Οι καταναλωτικές τάσεις που θα δούμε το 2026
- Χάρις Αλεξίου: Γενέθλια για την τραγουδίστρια που έγινε 75 χρόνων – Το μήνυμά της
- Η AI εισβάλλει στη διαδικασία προσλήψεων και δημιουργεί «φαύλο κύκλο» δυσαρέσκειας
- Επιμένουν για Λάτσιο και Ιωαννίδη οι Ιταλοί: «Τον παρακολουθεί ενόψει καλοκαιριού…»
- Ανταρκτική: Γραμματοκιβώτιο με βασιλική σφραγίδα στο …τέλος του κόσμου
- Γουόρεν Μπάφετ: Οι 7 χρυσές οικονομικές συμβουλές του «Σοφού της Όμαχα»
- Δώδεκα μήνες με τον Τραμπ: Η Ευρώπη αντιμέτωπη με δασμούς και πολιτική αβεβαιότητα
- Ράμμος για Φλώρινα: Θα τραγουδάμε ό,τι θέλουμε σε όποια γλώσσα θέλουμε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jerry-zhang-1mBXWoGoI-s-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442