Το καταλανικό πυροσβεστικό σώμα ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι εντόπισε δυο πτώματα μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς στην επαρχία Λέριδα της Καταλονίας, στη βορειοανατολική Ισπανία, η οποία πλήττεται από κύμα καύσωνα (φωτογραφία, επάνω, από το Χ).
Η μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η Ισαπνία γνώρισε τον πιο ζεστό Ιούνιο της ιστορίας της
A massive wildfire in the municipalities of Torrefeta and Florejacs, in the Segarra region of Catalonia, has burned around 1,000 hectares, according to preliminary data.
(Catalonia is widely recognized as an autonomous region in northeastern Spain.)pic.twitter.com/EagHj22CjQ
Μερικές ώρες νωρίτερα, πάντα στην Καταλονία, η αστυνομία ανακοίνωνε τον θάνατο αγοριού δυο ετών που αφέθηκε μέσα σ’ αυτοκίνητο, σταθμευμένο σε σημείο που το χτυπούσε ο ήλιος, επί ώρες στην πόλη Βαλς, βόρεια της Ταραγόνας.
Περιορισμοί στην κίνηση
Οι καταλανικές αρχές επέβαλαν περιορισμούς στην κίνηση σχεδόν 14.000 ανθρώπων χθες, εξαιτίας της φονικής πυρκαγιάς κι ακόμη μιας — ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα στην επαρχία Λέριδα.
Η ισπανική μετεωρολογική υπηρεσία (ΑΕΜΕΤ) ανακοίνωσε εξάλλου χθες ότι η χώρα γνώρισε τον πιο ζεστό Ιούνιο της ιστορίας της, με τη μέση θερμοκρασία να φθάνει τους 23,6° Κελσίου, που ήταν κατά σχεδόν έναν βαθμό – 0,8° Κελσίου – πιο πάνω από το προηγούμενο ιστορικό υψηλό, που καταγράφηκε το 2017.
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.