Έξι Ισραηλινοί συνελήφθησαν αφού επιτέθηκαν σε στρατιώτες των IDF στο κεντρικό τμήμα της κατεχόμενης από το Ισραήλ Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός.
Οι συλλήψεις έγιναν κοντά στο χωριό Καφρ Μάλεκ, όπου Ισραηλινοί έποικοι διέπραξαν μία επίθεση το βράδυ της Τετάρτης κατά τη διάρκεια της οποίας τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Αρχή.
Τη νύχτα της Παρασκευής 27 Ιουνίου προς Σάββατο, στρατιώτες «εντόπισαν Ισραηλινούς πολίτες να κατευθύνονται με οχήματα προς έναν τομέα που έχει χαρακτηριστεί κλειστή στρατιωτική ζώνη, κοντά στο χωριό Καφρ Μάλεκ», σε μικρή απόσταση από τη Ραμάλα, την έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής, αναφέρεται σε ένα στρατιωτικό ανακοινωθέν.
Βία στην Δυτική Όχθη
Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι μια δομή που χρησιμοποιείται από τις δυνάμεις της στον οικισμό Μπέιτ Ελ της Δυτικής Όχθης βανδαλίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ένα προφανές περιστατικό εκδίκησης για τη σύλληψη αρκετών εποίκων για επίθεση σε στρατεύματα των IDF.
בעקבות אירועי הלילה בבנימין – יהודים ניסו להצית מבנה בשימוש משטרת בית אל, וריססו עליו כתובת: ״נקמה״.
— דורון קדוש | Doron Kadosh (@Doron_Kadosh) June 28, 2025
Οι δράστες προσπάθησαν να πυρπολήσουν το αστυνομικό φυλάκιο, προκαλώντας ζημιές στην πόρτα, και έγραψαν με σπρέι «φωτιά εκδίκησης».
«Κατά την άφιξη των δυνάμεων ασφαλείας, δεκάδες Ισραηλινοί πολίτες τους πέταξαν πέτρες και επιτέθηκαν σωματικά και λεκτικά εναντίον των στρατιωτών», γράφει ο στρατός.
Οι «πολίτες επιδόθηκαν σε βανδαλισμούς (…) οχημάτων των δυνάμεων ασφαλείας και επιχείρησαν να παρασύρουν με τα αυτοκίνητά τους μέλη αυτών των δυνάμεων».
Η συγκέντρωση εντέλει διαλύθηκε και «έξι Ισραηλινοί πολίτες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην αστυνομία», συμπλήρωσε ο στρατός.
Σε ένα δελτίο Τύπου, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ καταδίκασε «σθεναρά τις σοβαρές βίαιες ενέργειες και την επίθεση εναντίον στρατιωτών» και ζήτησε να εντοπιστούν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης «όλοι εκείνοι» που συμμετείχαν.