Ηλεία: «Έκλαιγε γιατί το τύφλωσε ο φακός του αστυνομικού» λέει ο πατέρας που άφησε το βρέφος στο μπαλκόνι
Τι λέει για την απόφαση να φύγει όλη η οικογένεια από το σπίτι στη Θεσσαλονίκη και να πάει στην Ηλεία, όπου τους εντόπισε η Αστυνομία
Αντικρούει τις κατηγορίες ότι παράτησε το παιδί του στο μπαλκόνι μόνο του μέσα στη νύχτα να κλαίει, ο 36χρονος πατέρας του βρέφους το οποίο εντόπισε η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη μέσα σε καρότσι έπειτα από σχετική καταγγελία. «Δεν θα έκανα κάτι τέτοιο να πετάξω το κορίτσι στο μπαλκόνι. Είχα 3 αγόρια και περίμενα το κορίτσι, και θα το πετάξω στο μπαλκόνι;» λέει ο ίδιος ανάμεσα σε λυγμούς, από την Ηλεία όπου βρίσκεται.
Οι γονείς παραμένουν κοντά στο βρέφος στο νοσοκομείο στην Ηλεία, υπό διαρκή αστυνομική επιτήρηση
Μιλώντας στο Patrisnews, ο 36χρονος ισχυρίζεται ότι ο λόγος που η οικογένεια έφυγε από τη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να τους αναζητεί η Αστυνομία, ήταν γιατί ο ίδιος θα πήγαινε να εργαστεί στα χωράφια της Μανωλάδας.
Επιχειρώντας να αντικρούσει τις σκληρές εικόνες με το βρέφος να κλαίει γοερά που έχουν συγκλονίσει την κοινή γνώμη, επιμένει για ακόμα μία φορά ότι «το παιδί το βγάλαμε στο μπαλκόνι γιατί έκανε πολλή ζέστη στο σπίτι».
Σημειώνεται ότι με εισαγγελική εντολή, τα τέσσερα παιδιά – ηλικίας 17, 14, 11 ετών και 11 μηνών – μεταφέρθηκαν για προληπτική φιλοξενία και εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου.
«Έκλαιγε γιατί το τύφλωσε ο φακός»
Ο πατέρας αρνείται το γεγονός ότι το παδί ήταν μόνο του στο μπαλκόνι του διαμερίσματος στη Θεσσαλονίκη με κλειστές τις μπαλκονόπορτες. Μάλιστα, δικαιολόγησε το κλάμα του λέγοντας ότι ο το μωρό άρχισε να κλαίει όταν πήγε η Αστυνομία και το τύφλωσε με τον φακό από το διπλανό μπαλκόνι. Επίσης, ισχυρίστηκε ότι η μητέρα του ήταν δίπλα του. «Είδαν μόνο το παιδί, δεν είδαν ότι δίπλα ήταν και η μάνα του ξαπλωμένη στο πάτωμα», λέει χαρακτηριστικά.
Για το γεγονός ότι εξαφανίστηκαν χωρίς να ενημερώσουν τις Αρχές μέχρι που εντοπίστηκαν στην Ηλεία, ο ίδιος δήλωσε: «Ήρθα στη Μανωλάδα με το ΚΤΕΛ για να δουλέψω στα χωράφια. Βρήκα ένα αφεντικό και μου έδωσε σπίτι και δουλειά. Μας πήρε η Αστυνομία 4 η ώρα το βράδυ, καθίσαμε εκεί και μετά μας έφεραν εδώ στο νοσοκομείο».
Για την κατάσταση της υγείας των παιδιών, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, Σπύρος Πολίτης, είπε ότι εξετάστηκαν ενδελεχώς όλα και είναι καλά.
«Είχαμε μια εισαγγελική εντολή με την οποία εντελόμεθα να φιλοξενήσουμε προληπτικά τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας. Όλα τα παιδιά είναι σε καλή κατάσταση. Εξετάστηκαν από τους γιατρούς μας και δεν προέκυψε τίποτα το ιδιαίτερο. Νομίζω ότι θα εξελιχθεί θετικά και ο στόχος είναι η οικογένεια να συνδεθεί ξανά», σημείωσε.
Οι γονείς παραμένουν κοντά στο βρέφος υπό διαρκή αστυνομική επιτήρηση. Αναμένονται οι επόμενες ενέργειες της Δικαιοσύνης τόσο για την τύχη των ανήλικων παιδιών όσο και για τη νομική μεταχείριση των γονέων.
- Πύργος: Άγριο επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας – Μαχαίρωσε τη σύζυγό του στον λαιμό και απειλούσε να αυτοκτονήσει
- Λάρισα: Το μπλόκο των αγροτών στον Πλατύκαμπο από ψηλά
- «Η Γροιλανδία προτιμά να παραμείνει στη Δανία, παρά να εξαγοραστεί από τις ΗΠΑ», λέει ο πρωθυπουργός του νησιού
- Τουρκία: Μια δικαστής θύμα απόπειρας γυναικοκτονίας μέσα σε δικαστήριο από τον εισαγγελέα πρώην σύζυγό της
- Η Ελληνίδα Katherine Embiricos στο κόκκινο χαλί των Χρυσών Σφαιρών με ένα πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ
- LIVΕ: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
- Κωνσταντινίδης: «Οι συγγενείς δεν θα σταθούν πολιτικά δίπλα στη Μαρία» – Άτυπος όρος η μη εμπλοκή των μελών σε κόμματα
- Τριανταφύλλου: Η κυβέρνηση προστάτευε την Intellexa και το αντίστροφο – Οι υποκλοπές λειτούργησαν ως ΣΔΙΤ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)





















![Βόλος: Συναγερμός στο νοσοκομείο – Άνδρας απειλεί να πέσει στο κενό [εικόνες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/a2-4-1200x776-315x220.jpg)















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442