Χιλιάδες κόσμου στον όρμο της Αφροδίτης στην τελετή λήξης των Ημερών Θάλασσας 2025
Γ.Μώραλης: «Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά, με νέες ιδέες και την ίδια αγάπη για τη θάλασσα και τον τόπο μας, δημιουργώντας στιγμές που μας ενώνουν».
Χιλιάδες Πειραιώτες και επισκέπτες της πόλης κατέκλυσαν χθες, τον μαγευτικό Όρμο της Αφροδίτης, στην Πειραϊκή, ζώντας μια βραδιά πλημμυρισμένη από μουσική, χορό και τραγούδι, που «μύρισε» Αιγαίο, στο αυθεντικό νησιώτικο γλέντι, στην τελετή λήξης των Ημερών Θάλασσας 2025.
Ο Νίκος Οικονομίδης με το δοξάρι του και η αυθεντική παραδοσιακή φωνή της Κυριακής Σπανού, ερμηνεύοντας νησιώτικα και παραδοσιακά τραγούδια, ξεσήκωσαν τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι χόρευαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, σε ένα μεγάλο νησιώτικο γλέντι στο κύμα, σε μία από τις ομορφότερες περιοχές του Πειραιά.
Ήταν ένας επίλογος αντάξιος του πολιτιστικού δεκαπενθημέρου που προηγήθηκε με περισσότερες από 120 εκδηλώσεις δωρεάν για όλους, με κεντρικό άξονα, το συγκριτικό πλεονέκτημα του Πειραιά, τη θάλασσά του!
Την εκδήλωση άνοιξε η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά, ενώ στο νησιώτικο γλέντι συμμετείχαν ο Χορευτικός Σύλλογος Ακρωτηριανών Θήρας και η Ένωση Θηραίων Λαυρεωτικής «Αγία Ειρήνη», που με τις παραδοσιακές φορεσιές και τους ζωηρούς χορούς τους μετέφεραν τους παρευρισκόμενους στις ρίζες και τα ήθη του νησιού.
Από το νησιώτικο γλέντι δεν έλειψε η παρουσία του Ζαχαρία, της χαριτωμένης μασκότ των Ημερών Θάλασσας, που φωτογραφήθηκε με μικρούς και μεγάλους.
Ξεχωριστό ευχαριστώ στους πολίτες και στους επισκέπτες
Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:
«Οι Ημέρες Θάλασσας 2025 έριξαν αυλαία, αφήνοντάς μας με όμορφες εικόνες, ζωντανές αναμνήσεις και τη βεβαιότητα ότι ο πολιτισμός, όταν γεννιέται συλλογικά, γίνεται δύναμη ενότητας.
Η τελετή λήξης, με την ξεχωριστή νησιωτική γιορτή με τον Νίκο Οικονομίδη και την Κυριακή Σπανού στον Όρμο της Αφροδίτης, σφράγισε με τον πιο ταιριαστό τρόπο το εφετινό ταξίδι των Ημερών Θάλασσας, ένα «ταξίδι» με επίκεντρο τη θάλασσα, την ιστορία και τον πολιτισμό του Πειραιά.
Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες σε όλους τους φορείς, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, τα εκπαιδευτικά, επιστημονικά και αθλητικά ιδρύματα και τις επιχειρήσεις της πόλης μας για την πολύτιμη συμμετοχή τους στον μεγάλο αυτό θεσμό.
Να συγχαρώ την αρμόδια Αντιδήμαρχο Ανδριάνα Ζαρακέλη, την Οργανωτική Επιτροπή των Ημερών Θάλασσας και τους εργαζόμενους του δήμου μας που συνέβαλαν με ψυχή και μεράκι στην επιτυχία της σημαντικής αυτής διοργάνωσης. Ξεχωριστό ευχαριστώ στους πολίτες και στους επισκέπτες της πόλης μας που «αγκάλιασαν» με τόσο ενθουσιασμό τις εκδηλώσεις.
Η παρουσία και η συμμετοχή τους είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή μας και η κινητήριος δύναμη για να συνεχίσουμε. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά, με νέες ιδέες και την ίδια αγάπη για τη θάλασσα και τον τόπο μας, δημιουργώντας στιγμές που μας ενώνουν».
Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Τουρισμού Ανδριάνα Ζαρακέλη, τόνισε:
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που οι Ημέρες Θάλασσας έριξαν για εφέτος αυλαία, με μια νησιώτικη βραδιά γεμάτη χορό και τραγούδι, με τον εξαιρετικό δεξιοτέχνη της παραδοσιακής μουσικής Νίκο Οικονομίδη και την αυθεντική νησιώτικη φωνή της Κυριακής Σπανού, στον ειδυλλιακό Όρμο της Αφροδίτης, στην Πειραϊκή. Πρόκειται για ένα ιδανικό κλείσιμο μιας γιορτής – θεσμού, αφιερωμένης στη θάλασσα, στη μουσική και στην πολιτιστική μας ταυτότητα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι στήριξαν την εφετινή διοργάνωση: φορείς, συλλόγους, εθελοντικές ομάδες, εκπαιδευτικά και επιστημονικά ιδρύματα, αλλά και τις επιχειρήσεις της πόλης μας.
- ΕΝΦΙΑ: Αναμονή για τα ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες – Πού θα βρείτε το εκκαθαριστικό
- Οπαδός της Μπόντο Γκλιμτ πανηγύρισε τις πέντε σερί νίκες με… κούρεμα (vid)
- Χαρίτσης: Μιλάμε πλέον για κυβέρνηση-χάκερ – Ο Μητσοτάκης είναι υπόλογος και θα λογοδοτήσει για τις ευθύνες του
- Προ ημερησίας συζήτηση άμεσα ζητά ο Ανδρουλάκης – Ο Μητσοτάκης οφείλει να λογοδοτήσει για το παρακράτος που έστησε
- Θεσσαλονίκη: Ένοχη κρίθηκε από το δικαστήριο η μητέρα που κούρεψε την κόρη της πάνω σε καυγά
- «Θα βρούμε τον σωστό τόνο» – Η λεπτή ισορροπία του παρουσιαστή των Όσκαρ, Κόναν Ο’Μπράιεν, εν μέσω του πολέμου με το Ιράν
- Η Κούβα δηλώνει ότι έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ εν μέσω του πετρελαϊκού αποκλεισμού
- ΠΑΣΟΚ για Κωνσταντινόπουλο: «Επέλεξε τον μονόλογο της υπονόμευσης της παράταξης» – Μπαράζ αντιδράσεων από στελέχη του κόμματος για τη διαγραφή του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/greg-rakozy-eorb_1PkoB8-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442