Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της επίθεσης στον υπάλληλο καθαριότητας – «Με χτυπούσαν με γροθιές στο κεφάλι»
Ο εργαζόμενος, με 17 χρόνια προϋπηρεσία στον τομέα της καθαριότητας, κατέληξε μετά από λίγη ώρα στα επείγοντα του «Γεννηματάς» για τις πρώτες βοήθειες.
Εικόνες ντροπής καταγράφηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην οδό Νιόβης στο κέντρο της Αθήνας, όταν τρεις νεαροί αρχίσαν να ξυλοκοπούν εργαζόμενο στην καθαριότητα του δήμου Αθηναίων.
Οι τρεις νταήδες, που επέβαιναν σε αυτοκίνητο το οποίο ακολουθούσε το απορριμματοφόρο, προσπάθησαν τρεις φορές να το προσπεράσουν. Όταν οι εργαζόμενοι τους έκαναν σύσταση για την ασφάλειά τους, ο ένας από τους τρεις βγήκε από το αυτοκίνητο και άρχισε να χτυπά με γροθιές στο κεφάλι τον υπάλληλο της καθαριότητας.
Στη συνέχεια ενεπλάκησαν και τα άλλα δύο άτομα.
Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αρχές έχουν καταφέρει να ταυτοποιήσουν τους τρεις δράστες.
Τα πρόσωπά τους έχουν καταγραφεί από κάμερες αλλά και τα βίντεο περίοικων. Επίσης η Αστυνομία από την πρώτη στιγμή είχε και την πινακίδα κυκλοφορίας του ΙΧ που επέβαιναν οι δράστες και ήταν δύσκολο να φτάσει στην ταυτοποίηση τουλάχιστον του ιδιοκτήτη,.
Πλέον η Αστυνομία αναζητά τα τρία άτομα ενώ εξετάζεται αν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ουσιών.
Η επίθεση
Σε βίντεο ντοκουμέντα καταγράφεται καρέ καρέ η στιγμή που ρίχνουν τον 49χρονο στο καπό του αυτοκινήτου και τον χτυπούν με μανία στο πρόσωπο. Εκείνος προσπαθεί να προστατευθεί.
Οι δύο τον γρονθοκοπούν με βιαιότητα και ο τρίτος επιχειρεί να τον κρατήσει για να μην αντιδράσει. Κι όλα αυτά επειδή οι τρεις νταήδες ήθελαν να προσπεράσουν το απορριμματοφόρο σε έναν στενό δρόμο, μονής κατεύθυνσης, βράδυ Σαββάτου στην Κυψέλη.
«Με χτυπούσαν με γροθιές στο κεφάλι»
Το θύμα της επίθεσης περιέγραψε στο MEGA την αγριότητα που έζησε.
«Στην αρχή με έσπρωξε και προσπαθώντας και εγώ να τον απωθήσω για να μην είμαστε κοντά, τον ακινητοποίησα, γύρισε ο δεύτερος και μάλλον βγήκε και ο τρίτος από το αυτοκίνητο και άρχισαν οι δύο να μου επιτίθενται. Αναγκαστικά έβαλα τα χέρια μου στο κεφάλι, γιατί με χτυπούσαν με γροθιές στο κεφάλι».
Ακόμα ωστόσο και όταν εκτονώθηκε για λίγο η κατάσταση, ο 49χρονος δέχθηκε ξανά επίθεση από τους δράστες.
«Μιλούσαμε και κάποια στιγμή με χτύπησαν και εκεί, χωρίς να τους έχω κάνει τίποτα. Ο ένας από τους τρεις βγήκε από πίσω και με χτύπησε ξανά».
Στράφηκαν, μάλιστα, και κατά των κατοίκων της περιοχής, που βγήκαν στα μπαλκόνια καλώντας τους να σταματήσουν να χτυπούν τον άτυχο άνδρα.
«Επειδή είχαν βγει από όλες τις πολυκατοικίες, ιδιαίτερα από τη διπλανή πολυκατοικία, πέταγαν πέτρες και αντικείμενα».
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μέχρι και η γυναίκα που ήταν μαζί τους στο αυτοκίνητο φώναζε να σταματήσουν.
«Τους έλεγε ‘σταματήστε, πάμε να φύγουμε’».
Ο εργαζόμενος, με 17 χρόνια προϋπηρεσία στον τομέα της καθαριότητας, κατέληξε μετά από λίγη ώρα στα επείγοντα του «Γεννηματάς» για τις πρώτες βοήθειες.
- LIVE: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Κρίσταλ Πάλας
- ΥΠΕΞ: Επικαιροποίηση τηλεφωνικών γραμμών εκτάκτου ανάγκης για Έλληνες πολίτες σχετικά με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
- Αλί Λαριτζανί: Ο έμπιστος του Χαμενεΐ που θα κινήσει τα νήματα μετά τον θάνατό του
- LIVE: Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός
- Κάγια Κάλας για τον θάνατο Χαμενεΐ: «Καθοριστική στιγμή στην ιστορία του Ιράν»
- Χτυπήθηκε και δεύτερο πλοίο στα Στενά του Ορμούζ
- Αποκλεισμένοι στο Ντουμπάι οι ξένοι της Μακάμπι Τελ Αβίβ – Φεύγουν για Αθήνα οι παίκτες της Χάποελ
- Στα 20 μου ήξερα τα πάντα για τον θάνατο: Οι απώλειες που σημάδεψαν τη ζωή του «πάντα χαμογελαστού» Μάρτιν Σορτ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 01.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/matt-bennett-FHCaT8blG5k-unsplash-315x220.jpg)


























































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [01.03 – 07.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/3b7969fc-3eb2-43f5-9eb4-aa06074d82f8-315x220.jpeg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442