Επτά χρόνια μετά την τραγωδία για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι στη φυλακή οδηγούνται τέσσερις από δέκα κατηγορουμένους που κρίθηκαν ένοχοι για 102 θανάτους και 32 εγκαυματίες και καταδικάστηκαν ο καθένας σε 340 χρόνια φυλάκιση με εκτιτέα εκ του νόμου τα πέντε χρόνια φυλάκιση.
Οι τέσσερις για τους οποίους το δικαστήριο αποφάσισε με βάση και την εισαγγελική πρόταση να εκτίσουν την επιβληθείσα ποινή είναι ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Σωτήρης Τερζούδης, ο πρώην υπαρχηγός Βασίλης Ματθαιόπουλος, ο πρώην διοικητής του ΕΣΚΕ Ιωάννης Φωστιέρης και ο τότε Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ο οποίος είναι και το μοναδικό πολιτικό πρόσωπο που κρίθηκε ένοχο.
Για τους άλλους πέντε πρώην υψηλόβαθμους της Πυροσβεστικής που είναι οι:
Χρήστος Γκολφίνος, τότε διευθυντής του «199»
Φίλιππος Παντελεάκος, τότε διευθυντής του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας
Δαμιανός Παπαδόπουλος, τότε διοικητής του Πυροσβεστικού Σταθμού Νέας Μάκρης
Νίκος Παναγιωτόπουλος, τότε διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών
Χαράλαμπος Χιώνης, τότε διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής
Το δικαστήριο αποφάσισε η ποινή να είναι εξαγοράσιμη προς δέκα ευρώ την ημέρα.
Τέλος, για τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο ο οποίος καταδικάστηκε για εμπρησμό από αμέλεια το δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει την ποινή του.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.