Χρηστίδης: Θέλει θράσος να ζητεί η κυβέρνηση της τραγωδίας των Τεμπών τον λόγο από την αντιπολίτευση
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΛΑ Παύλος Χρηστίδης έκανε λόγο για πολιτική συγκάλυψης και πολιτικού δόλου από την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη
«Εάν υπάρχει ζήτημα με τα έλαια σιλικόνης, εγώ δεν αμφισβητώ κανένα πόρισμα, πρέπει να δούμε ποια από τα τρένα που κυκλοφορούν στη χώρα έχουν έλαια σιλικόνης. Πρέπει να υπάρξει απάντηση για να ξέρουν οι Έλληνες πολίτες σε τι οχήματα μπαίνουν και τι κίνδυνοι προκύπτουν», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης.
Ο Π. Χρηστίδης έκανε λόγο για πολιτική συγκάλυψης και πολιτικού δόλου από την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.
«Η συγκάλυψη είναι ότι ο κ. Τριαντόπουλος, τον οποίο η κυβέρνηση μας παρουσίαζε ως αθώο, παραιτήθηκε σε δόσεις και σήμερα είναι υπόδικος μετά από σύμφωνη γνώμη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ. Δόλος υπάρχει σίγουρα στα παλαμάκια των βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι, όταν προτείναμε να πάει ο κ. Καραμανλής και ο κ. Σπίρτζης σε προανακριτική επιτροπή, τον υπερασπίστηκαν με πάθος τρεις μήνες πριν τις εκλογές. Πολιτικός δόλος υπάρχει, επίσης, όταν σήμερα οι βουλευτές της ΝΔ αδειάζουν εκείνον που ο κ. Μητσοτάκης τον έβαλε υποψήφιο για να μην πέσουν κάστρα», επισήμανε.
«Θράσος από τους βουλευτές της ΝΔ να ζητούν τον λόγο»
Πρόσθεσε, δε, ότι «αν υπάρχει ποινικός δόλος ή όχι, θα το αποφανθεί η προανακριτική επιτροπή που θα δημιουργηθεί, εάν την αφήσει η ΝΔ να λειτουργήσει, και η Δικαιοσύνη όταν αυτή ολοκληρώσει τη διαδικασία».
Κατηγόρησε, τέλος, για θράσος τους βουλευτές της ΝΔ, που -όπως είπε- ζητάνε τον λόγο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης επειδή θέτουν μια σειρά ερωτημάτων που χρήζουν απαντήσεων.
«Να έρχεται η ΝΔ και να μας κουνάει το δάχτυλο όταν βλέπω τον κ. Δήμα και τον κ. Κυρανάκη να ανακοινώνουν μέτρα ηλεκτρονικής πέδησης, μέσα σε 20 μέρες που είναι υπουργοί, και τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση Μητσοτάκη, Καραμανλή και υπολοίπων δεν έχει κάνει τα αυτονόητα και έχουμε 57 νεκρούς στην τραγωδία στα Τέμπη, πάει πολύ», κατέληξε.
- «Ακαδημαϊκές Ομιλίες» – Νέο βιβλίο του Προκόπη Παυλόπουλου για Κράτος Δικαίου και λειτουργία της Δημοκρατίας
- Ευρωπαϊκή ακροδεξιά Vs Maga: Ο Τραμπ κατάφερε να εξοργίσει ακόμα και τους Ευρωπαίους θαυμαστές του
- Τα δύο αδεσποτάκια, ο Πάρης και ο Στέφος ανυπομονούν να βρουν μια ζεστή, παντοτινή αγκαλιά
- Greece Confirms No Approved Vaccine for Goat and Sheep Pox
- Κέιτ Χάντσον: Η αντίδραση της όταν μαθαίνει την υποψηφιότητα της στα Όσκαρ μαζί με τη μητέρα της Γκόλντι Χον
- NBA: Ασταμάτητοι οι Σπερς, με νίκες συνέχισαν Κλιπέρς και Μπουλς (vids)
- Σαλβαντόρ Νταλί: Το απεγνωσμένο άλμα προς το μεγαλείο
- ΗΠΑ: Ζητούν εν λευκώ άδεια για στρατιωτική παρουσία στη Γροιλανδία – Η συμφωνία του 1951 που «πατάει» ο Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)

















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442