Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Έρευνα για τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος στη Νέδα με νεκρό το 4χρονο αγόρι – Τι εξετάζουν οι Αρχές

Έρευνα για τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος στη Νέδα με νεκρό το 4χρονο αγόρι – Τι εξετάζουν οι Αρχές

Τι καταγγέλλει ιδιοκτήτης ταβέρνας στην περιοχή που βρέθηκε από τους πρώτους στο σημείο του δυστυχήματος στη Νέδα

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό δυστύχημα στην περιοχή της Νέδας στη Ζαχάρω Ηλείας με ένα μικρό παιδί να πέφτει σε χαράδρα 25 μέτρων και να χάνει τη ζωή του, ερευνούν οι Αρχές.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα από μαρτυρίες ανθρώπων που ήταν στην περιοχή, ο 4χρονος μαζί με τον πατέρα του που έχει καταγωγή από τη Γουατεμάλα και την γερμανίδα μητέρα του, συμμετείχαν σε γκρουπ τουριστών που έκαναν πεζοπορία σε μονοπάτι κοντά τους καταρράκτες της Νέδας.

Το παιδί φαίνεται να περπατούσε ελεύθερα λίγα μέτρα μπροστά από τους γονείς του όταν έπεσε σε μια χαράδρα περίπου 25 μέτρων.

Ο πατέρας έπεσε στη χαράδρα για να απεγκλωβίσει το παιδί

Αρχικά υπήρχε η πληροφορία ότι το παιδί έπεσε μαζί με τον πατέρα του στη χαράδρα. Πλέον εξετάζεται αν έπεσε πρώτα το παιδί και στη συνέχεια ο πατέρας στην προσπάθειά του να το προσεγγίσει τραυματίστηκε και αυτός ελαφρά.

Επίσης αυτό που εξετάζεται είναι αν η πεζοπορία ήταν οργανωμένη λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας, με οδηγό που καθοδηγεί τους πεζοπόρους και επισημαίνει τα δύσβατα και επικίνδυνα σημεία της διαδρομής. Ένα άλλο σημαντικό σημείο που εξετάζεται είναι αν επιτρέπεται τόσο μικρά παιδιά να συμμετέχουν σε αυτές τις δραστηριότητες και αν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες για την ασφαλή συμμετοχή τους.

Οι καταγγελίες

Σύμφωνα με μαρτυρία στο ilialive.gr του ιδιοκτήτη ταβέρνας από τα Πλατάνια Μεσσηνίας, Δημήτρη Αντωνόπουλου, που βρέθηκε στο σημείο λίγο μετά την πτώση του παιδιού «το παιδί ήταν μπροστά από τους γονείς ελεύθερο. Πριν το μικρό καταρράκτη σε ένα ίσωμα, το παιδί έπεσε στο ποτάμι από ύψος 25 μέτρων, χτυπώντας κατά την πτώση σε δέντρο. Όταν έφτασα το παιδί ήταν ζωντανό αλλά σε άσχημη κατάσταση, το είχε ανεβάσει επάνω ο πατέρας του με κάποιον άλλο».

Μιλώντας για το μονοπάτι, ο κ. Αντωνόπουλος το χαρακτήρισε επικίνδυνο. «Δεν είναι μόνο εκεί που περπατάς ο κίνδυνος, αλλά και από πάνω που πέφτουν κάποιες φορές βράχοι» δήλωσε.

Πρότεινε δε πως θα πρέπει να υπάρξει άλλη πιο ασφαλής χάραξη μονοπατιού, ώστε η πρόσβαση τους καταρράκτες να γίνεται με ασφάλεια.

Ο κ. Αντωνόπουλος παράλληλα με τα παραπάνω κατήγγειλε πως στην περιοχή δραστηριοποιούνται άτομα που φέρνουν τουρίστες να δουν τους καταρράκτες, χωρίς άδειες και μέτρα ασφαλείας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο