Κραυγή για νερό στη Νότια Κέρκυρα – Παρέμβαση από Αθήνα
Σε συνέχεια του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ του in για την πρόθεση παραίτησης του δημάρχου Νότιας Κέρκυρας από το αξίωμα του, το in πληροφορήθηκε τι αναφέρει η επιστολή στήριξης του δημάρχου Αθηναίων προς τον ομόλογο του.
«Είναι αδύνατο να παραμείνω Δήμαρχος, ενώ οι συμπολίτες μας αγωνίζονται καθημερινά για την επιβίωσή τους χωρίς νερό», έγραψε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους δημότες Νότιας Κέρκυρας, ο Δήμαρχος Βασίλης Χειμαριώτης συνδέοντας την απόφασή του και με την ηθική του υποχρέωση ως γιατρός. Ο κ. Χειμαριώτης τονίζει πως, παρά τις ενέργειές του, οι καθυστερήσεις και η δυσκαμψία του συστήματος εμπόδισαν την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος. Στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του in δυο μέρες πριν αναφερθήκαμε στην πρόθεση του δημάρχου Νότας Κέρκυρας να παραιτηθεί του αξιώματος του, λόγω του προβλήματος με το πόσιμο νερό που έχει ο δήμος του καθώς και δημοσιοποιήσαμε την επιστολή πρόθεσης παραίτησης που έστειλε στους δημότες.
Στο πλευρό του Δημάρχου Νότιας Κέρκυρας, Βασίλη Χειμαριώτη, εκτός από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων στέκεται και ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο οποίος του απέστειλε επιστολή στήριξης.
Η επιστολή συμπαράστασης του δημάρχου Αθηναίων
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή του ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα για τη διασφάλιση της πρόσβασης των κατοίκων της Νότιας Κέρκυρας σε βασικά αγαθά, με έμφαση στην επάρκεια και αυτονομία στην παροχή νερού.
Ο κ. Δούκας φέρεται να υπογραμμίζει ότι η διαρκής έλλειψη θεσμικής θωράκισης και επιχειρησιακών εργαλείων δεν επιτρέπει στους δήμους να παρεμβαίνουν άμεσα σε κρίσιμα τοπικά ζητήματα, με αποτέλεσμα πολλές περιοχές – μεταξύ αυτών και η Νότια Κέρκυρα – να βιώνουν έντονα προβλήματα.
Τονίζει, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι οι πολίτες της περιοχής έχουν βρει έναν πολύτιμο σύμμαχο στο πρόσωπο του δημάρχου Νότιας Κέρκυρας και ότι η σκέψη της παραίτησης δεν θα συνέβαλε στην επίλυση του προβλήματος.
Καταλήγοντας, εκφράζει την πρόθεση να σταθεί στο πλευρό κάθε πρωτοβουλίας που μπορεί να οδηγήσει σε ουσιαστική αντιμετώπιση του ζητήματος της υδροδότησης στη Νότια Κέρκυρα
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)

























































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442