Καύσωνας ρεκόρ στο Πακιστάν – Η χώρα «βράζει» στους 49 βαθμούς
Μία από τις σφοδρότερες θερμικές περιόδους των τελευταίων ετών πλήττει την επαρχία Σιντ στο Πακιστάν.
Βρισκόμαστε ήδη στη δεύτερη εβδομάδα μετά τον παρατεταμένο καύσωνα που έπληξε μεγάλα τμήματα της επαρχίας Σιντ στο Πακιστάν. Η κορύφωσή του σημειώθηκε την Πέμπτη, όταν η θερμοκρασία άγγιξε τους 49°C.
Η μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση ότι οι συνθήκες καύσωνα πιθανότατα θα συνεχιστούν στο Καράτσι.
Παράλληλα, εξέδωσε σύσταση προς το ευρύ κοινό –ιδίως τα παιδιά, τις γυναίκες και τους ηλικιωμένους– να λάβουν προληπτικά μέτρα, να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας και να παραμένουν ενυδατωμένοι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσίας, η Ναουάμπσαχ αναδείχθηκε ως η πιο καυτή πόλη της χώρας.
Έως και 49 βαθμούς η θερμοκρασία
Η θερμοκρασία εκεί εκτοξεύτηκε στους 49 βαθμούς, δηλαδή 8,4°C πάνω από τον μέσο όρο των θερμοκρασιών για τον Απρίλιο στην πόλη – και δύο βαθμούς υψηλότερη από την προηγούμενη ημέρα.
Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε ότι το κύμα καύσωνα θα διαρκούσε έως τις 19 Απριλίου, με τις θερμοκρασίες να παραμένουν 6-8°C πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα σε περιοχές όπως το Ντάντου, η Σαχίντ Μπεναζίρ Αμπάντ, το Τζέικομπαμπαντ, η Λαρκάνα και το Σούκκουρ.
Σε άλλες περιοχές, όπως το Μπαντίν, το Θαρπάρκαρ, το Ουμέρκοτ και το Χαϊντεραμπάντ, οι αποκλίσεις εκτιμήθηκαν στους 4-6°C.
Η κατάσταση στο Καράτσι παρέμεινε σχετικά καλύτερη, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να κυμαίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας μεταξύ 35°C και 38°C.
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)













![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-315x220.jpg)






























![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)




























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442