Ηλεκτρικό ρεύμα: Ξεκινά το θερινό ωράριο στο διζωνικό σύστημα – Τι αλλάζει
Σκοπός είναι η μειωμένη τιμολόγηση είναι η πρόσβαση των καταναλωτών σε ηλεκτρικό ρεύμα, τις ώρες που είναι πιο φθηνό
Από 1η Απριλίου του 2025 θα τεθεί σε εφαρμογή το θερινό ωράριο της διζωνικής μειωμένης τιμολόγησης του ηλεκτρικού ρεύματος, με ισχύ έως 31η Οκτωβρίου του 2025.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ, το θερινό ωράριο προσαρμόζεται για τη μεσημβρινή ζώνη από τις 11:00 έως τις 15:00 και για τη νυχτερινή ζώνη από τις 02:00 έως τις 04:00.
Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Φεβρουαρίου του 2025 που τέθηκε σε εφαρμογή το διζωνικό σύστημα, σκοπός είναι η μειωμένη τιμολόγηση είναι η πρόσβαση των καταναλωτών σε ηλεκτρικό ρεύμα, τις ώρες που είναι πιο φθηνό.
Ο ρόλος των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
Καταναλώνοντας ηλεκτρική ενέργεια σύμφωνα με το ωράριο του διζωνικού συστήματος, υπάρχει όφελος από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).
Όπως είχε αναφέρει παλαιότερα ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης «το νέο διζωνικό σύστημα μειωμένης τιμολόγησης ηλεκτρικής ενέργειας που εισάγουμε από τις αρχές Φεβρουαρίου είναι μία πρωτοβουλία που έρχεται ως αποτέλεσμα των πετυχημένων πολιτικών αυτής της κυβέρνησης για την περαιτέρω διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών στο ενεργειακό μείγμα. Τα νοικοκυριά που θα το αξιοποιήσουν, καταναλώνοντας ενέργεια τις ώρες που το ηλεκτρικό ρεύμα είναι φθηνότερο χάρη στις ΑΠΕ, θα δουν σημαντικές μειώσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε πολιτικές, που έχουν στον “πυρήνα” τους το συμφέρον των καταναλωτών».
- Άκουσε τα κάλαντα και έσυρε τον χορό ο Κουτσούμπας – «Η σκέψη μας είναι στους αγώνες εργατών και αγροτών»
- Στη Βραζιλία τρίβουν τα χέρια τους: O Ραγιάν ετοιμάζεται για πώληση-ρεκόρ
- Δεκατετράχρονη παρασύρθηκε από αυτοκίνητο ενώ έλεγε τα κάλαντα – Την εντόπισε τυχαία νοσηλεύτρια του Παίδων
- Ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι του Άη Βασίλη – Δορυφόροι παρακολουθούν την πορεία του
- Δέματα αγάπης σε άστεγους από την «Αποστολή»
- Στα σχοινιά ΕΠΟ και ΚΕΔ: Όλες οι αντιδράσεις για την χοντρή γκέλα με τον Λανουά
- Φάμελλος: Ακριβότερο έως 30% το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Αταμάν στα αποδυτήρια: «Δεν είναι εύκολο να χάνει με 15 σε αυτή την έδρα και να αλλάζεις το παιχνίδι» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 24.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/stephan-widua-ef5IgSRyFjo-unsplash-315x220.jpg)

































![Συνεχίζει το ράλι ανόδου ο χρυσός – Κέρδη και για το ασήμι [γράφημα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/gold-1633073_1280-315x220.jpg)
















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442