Ουκρανία: Ξεκίνησε η σύνοδος της «συμμαχίας των προθύμων» στο Παρίσι – Πυρά Στάρμερ κατά Πούτιν
Στο Παρίσι βρίσκονται ηγέτες από 31 χώρες για να συζητήσουν πώς μπορούν να βοηθήσουν την Ουκρανία σε περίπτωση που υπάρξει εκεχειρία ή ειρηνευτική συμφωνία
Ο Εμανουέλ Μακρόν υποδέχθηκε ηγέτες από 31 χώρες στη «Συνάντηση για την Ειρήνη και την Ασφάλεια στην Ουκρανία», στη νέα σύνοδο της «συμμαχίας των προθύμων» στην οποία ηγούνται ο Γάλλος πρόεδρος και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Κιρ Στάρμερ.
Η «συμμαχία των προθύμων» προσπαθεί να βρει τον ρόλο της, με τις ΗΠΑ και Ρωσία να έχουν άμεσες επαφές για την Ουκρανία
Στο Παρίσι βρίσκονται ηγέτες και εκπρόσωποι από 31 χώρες, καθώς και εκπρόσωποι της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, για να συζητήσουν πώς μπορούν να βοηθήσουν την Ουκρανία σε περίπτωση που υπάρξει εκεχειρία ή ειρηνευτική συμφωνία.
Μακρόν και Στάρμερ είχαν τετ-α-τετ με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι πριν από την έναρξη της συνάντησης.

Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Εμανουέλ Μακρόν και Κιρ Στάρμερ.
Ο Μακρόν μίλησε με τον Τραμπ πριν από τη συνάντηση
Σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία, ο Εμανουέλ Μακρόν μίλησε με τον Ντόναλντ Τραμπ πριν από τη σημερινή συνάντηση στο Παρίσι.
Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ δεν συμμετέχουν στη σύνοδο.
Ανακοίνωση Στάρμερ κατά Πούτιν
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ έστρεψε ξανά τα βέλη του κατά του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν σε δήλωσή του που δημοσιοποιήθηκε μεταμεσονύχτια.
«Σε αντίθεση με τον πρόεδρο Ζελένσκι, ο Πούτιν έδειξε ότι δεν είναι σοβαρός παίκτης σε αυτές τις ειρηνευτικές συνομιλίες», σημειώνει ο Κιρ Στάρμερ.
«Παίζει παιχνίδια με τη συμφωνημένη θαλάσσια κατάπαυση του πυρός στη Μαύρη Θάλασσα, παρά την καλόπιστη συμμετοχή όλων των πλευρών, ενώ συνεχίζει να προκαλεί καταστροφικές επιθέσεις στον ουκρανικό λαό. Οι υποσχέσεις του είναι κούφιες.
Οι ΗΠΑ παίζουν ηγετικό ρόλο συγκαλώντας τις συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός, ο πρόεδρος Ζελένσκι έχει αποδείξει επανειλημμένα τη δέσμευσή του και η Ευρώπη ενισχύει τον ρόλο της για να υπερασπιστεί το μέλλον της Ουκρανίας. Τώρα ο Πούτιν πρέπει να δείξει ότι είναι πρόθυμος να παίξει μπάλα», τονίζει ο Βρετανός πρωθυπουργός.
Δείτε φωτογραφίες από την προσέλευση των ηγετών
Το «παρών» στη συνάντηση στο Παρίσι δίνει και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εμανουέλ Μακρόν και Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Γάλλος πρόεδρος υποδέχεται τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας, Τζεβντέτ Γιλμάζ.

Ο Εμανουέλ Μακρόν υποδέχεται τον Φινλανδό πρόεδρο, Αλεξάντερ Στουμπ.

Εμανουέλ Μακρόν και Τζόρτζια Μελόνι.

Ο Γάλλος πρόεδρος υποδέχεται την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν.

Ο Εμανουλελ Μακρόν και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε.

Ο Εμανουέλ Μακρόν και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
- Επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο κόβει την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση
- Πόσο χρόνο θέλει ο εγκέφαλός μας για να αποφασίσει αν θα φάμε κάτι;
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Έρχεται παράταση στη νομιμοποίηση αυθαιρέτων
- Συνταγές: Φακές σούπα
- Κρίσιμη η κατάσταση στη Χιλή από τις φονικές πυρκαγιές – Πολλοί νεκροί, δάση και ολόκληρες πόλεις έγιναν στάχτη
- Νέα 48ωρη απεργία από τους οδηγούς ταξί – Τα αιτήματά τους
- Ύπνος: Πόσο καλό μας κάνουν οι 8 ώρες κάθε βράδυ;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442