Ο κύβος ερρίφθη: Εκλογές στις 28 Απριλίου στον Καναδά – Ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό
Στις κάλπες ο Καναδάς στις 28 Απριλίου. Μάχη Φιλελευθέρων - Συντηρητικών στις εκλογές.
Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Μακ Κάρνεϊ, προκήρυξε πρόωρες εκλογές στις 28 Απριλίου, δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα για μια αναμέτρηση που αναμένεται να επικεντρωθεί στην τεταμένη σχέση με τις ΗΠΑ εν μέσω απειλών για το οικονομικό και πολιτικό μέλλον της δεύτερης μεγαλύτερη σε έκταση χώρας του πλανήτη.
Ο Κάρνεϊ ζήτησε τη διάλυση του κοινοβουλίου και τη διεξαγωγή εκλογών λέγοντας ότι θέλει μια «ισχυρή, θετική εντολή» από τους συμπατριώτες του. «Υπάρχουν τόσα πολλά ακόμη να κάνουμε για να διασφαλίσουμε τον Καναδά», υποστήριξε.
Στις κάλπες ο Καναδάς, καθώς ο Μαρκ Κάρνεϊ προκηρύσσει πρόωρες εκλογές για τις 28 Απριλίου
«Αντιμετωπίζουμε την πιο σημαντική στιγμή για το έθνος εξαιτίας των αδικαιολόγητων εμπορικών ενεργειών του προέδρου Τραμπ και των απειλών του κατά της κυριαρχίας μας», δήλωσε.
Σύγκρουση Φιλελεύθερων με Συντηρητικούς
Η προεκλογική εκστρατεία θα φέρει αντιμέτωπους τον Κάρνεϊ με τον αρχηγό του Συντηρητικού κόμματος Πιερ Ποϊλιέβρ.
Οι Συντηρητικοί ήταν σε καλό δρόμο για να κερδίσουν τις επόμενες γενικές εκλογές, απολαμβάνοντας ένα άνετο προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις μέχρι την ορκωμοσία του Τραμπ, με τη λαϊκή δυσαρέσκεια για το κόστος ζωής και την οικονομική προσιτότητα της στέγασης να υπονομεύει την υποστήριξη των Φιλελευθέρων υπό τον Τριντό.
Όμως, οι απειλές του προέδρου των ΗΠΑ κατά του βόρειου γείτονά του έχουν σφυρηλατήσει έναν νέο πατριωτισμό και αντιαμερικανικό αίσθημα που οδήγησε σε πτώση της δημοτικότητας του Ποϊλιέβρ, ο οποίος είχε δεσμούς με πρόσωπα στο κίνημα Maga του Τραμπ.
Ιστορική αναμέτρηση
Αν οι Φιλελεύθεροι του Κάρνεϊ αναδειχθούν νικητές τον Απρίλιο, θα μείνει στην ιστορία ως η μεγαλύτερη πολιτική επιστροφή στην ιστορία της χώρας – και για τους Συντηρητικούς, μια καταστροφική απώλεια ενός εκλογικού αποτελέσματος που μέχρι πρόσφατα ήταν βέβαιο ότι έγερνε υπέρ τους.
- Καιρός: Τοπικές βροχές τη Δευτέρα – Έρχονται καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την παραμονή Πρωτοχρονιάς
- Με τη μεγάλη εξουσία έρχεται η μεγάλη ανασφάλεια – Γιατί τα ισχυρότερα κράτη φοβούνται περισσότερο;
- Horses: 50 χρόνια μετά την κυκλοφορία του το άλμπουμ της Πάτι Σμιθ ακούγεται ακόμα «επικίνδυνα ζωντανό»
- Ερωτικά σε κρίση; Οι δύο συνήθειες που μπαίνουν εμπόδιο στις σχέσεις
- Λίντια Φέρτσάιλντ: Όταν το DNA λέει ψέματα – Η σπάνια περίπτωση χιμαιρισμού που μπέρδεψε τη Δικαιοσύνη
- Τι κρατάει χαμηλά την παραγωγικότητα: Οι 10 +1 πληγές που βαθαίνουν το χάσμα ΕΕ-ΗΠΑ
- Μελέτη NielsenIQ: Το νέο προφίλ του καταναλωτή – Λιγότερες αγορές, αλλά καλύτερες
- Ο Μάικλ Ντάγκλας και ο Ρομπ Ράινερ συζητούσαν συχνά για τα παιδιά τους που «έδιναν μάχη με τον εθισμό»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jerry-zhang-1mBXWoGoI-s-unsplash-315x220.jpg)































![Δύο ελικόπτερα φέρεται να συγκρούστηκαν πάνω από το Νιου Τζέρσεϊ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/helicopter-crash-new-jersey-315x220.jpg)





















![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442