Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσουν τα έμπειρα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Κουλούρι.
Το κλιμάκιο της ΔΑΕΕ θα βρεθεί στο σημείο που φυλάσσονται τα συντρίμμια της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, έπειτα από εντολή του ειδικού εφέτη ανακριτή, Παναγιώτη Μπακαΐμη.
Ο εφέτης ανακριτής ζήτησε από τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής, τα οποία θα συνοδεύονται από τους δύο δικαστικούς πραγματογνώμονες, να εξετάσουν αυτό που αναφέρει το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για το θάλαμο χειρισμού της εμπορικής αμαξοστοιχίας.
Ξανά στα Τέμπη, πρώτη φορά έρευνες
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έμπειροι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θα βρεθούν ξανά στα Τέμπη. Είχαν βρεθεί και λίγα 24ωρα μετά τη φονική σύγκρουση των δύο τρένων, όμως τότε δεν έκαναν κανένα έλεγχο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του κλιμακίου της ΔΑΕΕ που βρέθηκαν στα Τέμπη είχαν υποστηρίξει ότι τόσο ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής στη Λάρισα, όσο και οι τέσσερις προανακριτικοί υπάλληλοι δεν τους επέτρεψαν να κάνουν κάποια ενέργεια.
Χωρις νόημα πλέον;
Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει η πλευρά των συγγενών των θυμάτων, η άφιξη της ΔΑΕΕ στο Κουλούρι, δύο χρόνια μετά την τραγωδία δεν θα αποφέρει τίποτα στην εισαγγελική έρευνα.
«Τα βαγόνια έχουν μεταφερθεί στο Κουλούρι πριν δύο χρόνια, έχουν εκτεθεί στις καιρικές συνθήκες και κανείς δεν περιμένει να βρεθεί κάτι» σημειώνουν πηγές της ΕΔΑΠΟ στο in.
«Είναι σημαντική η καθυστέρηση της έρευνας» προσθέτουν, υπογραμμίζοντας ότι τα στελέχη της ΔΑΕΕ έπρεπε να είναι αυτά που είχαν τις γνώσεις για να ερευνήσουν το σημείο της τραγωδίας.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας