Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 87-77 της Βίρτους Μπολόνια στο ΣΕΦ για την 16η αγωνιστική της Euroleague και έφτασε το ρεκόρ του στο 10-6. Την Παρασκευή οι ερυθρόλευκοι παίζουν με την Άλμπα Βερολίνου και πάλι στην έδρα τους, στην τελευταία «διαβολοβδομάδα» για το 2024.
Στο άλλο ματς της ημέρας, η Εφές μετά τον Παναθηναϊκό, διέλυσε και τον Ερυθρό Αστέρα στην έδρα της, επικρατώντας με 89-67 και κόντρα στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλο και ανέβηκε στο 9-7.
Συγκεκριμένα, η Εφές πραγματοποίησε ένα απίθανο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο στο «Sinan Erdem Dome» της Κωνσταντινούπολης, η ομάδα του Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς έφτασε τις δύο διαδοχικές νίκες και τις τρεις στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της στη διοργάνωση και ανεβαίνει συνεχώς.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.