ΗΠΑ: Ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος συνομίλησε τηλεφωνικά με την υποψήφια πρεσβευτή στην Ελλάδα Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Ο κ. Ελπιδοφόρος συνεχάρη, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, την κα Γκίλφοϊλ για την υποψηφιότητά της, εκφράζοντας τις ευχές του για επιτυχία σ’ αυτόν τον σημαντικό ρόλο.
Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος πραγματοποίησε τηλεφωνική συνομιλία με την υποψήφια πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα Κίμπερλι Γκίλφοϊλ (στη φωτογραφία αρχείου από την Eurokinissi/Κωνσταντίνος Τσακιτζής, επάνω, ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος).
Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος συνεχάρη την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για την υποψηφιότητά της, εκφράζοντας τις ευχές του για επιτυχία σ’ αυτόν τον σημαντικό ρόλο.
Ο αρχιεπίσκοπος εξέφρασε επίσης την ελπίδα για περαιτέρω ενίσχυση των ιστορικών δεσμών μεταξύ των δύο εθνών και επιβεβαίωσε την κοινή δέσμευση για την προώθηση των θρησκευτικών ελευθεριών παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της διαφύλαξης του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Ο κ. Ελπιδοφόρος προσκάλεσε την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ να επισκεφθεί την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής στη Νέα Υόρκη, απευθύνοντας θερμές γιορταστικές ευχές για τα Χριστούγεννα.
Τέλος, εξέφρασε την προθυμία του να τη συναντήσει προσωπικά κατά την επερχόμενη προεδρική ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσιγκτον, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
«Ενθουσιασμένη»
«Είμαι ενθουσιασμένη που έχω την ευκαιρία να μεταφέρω αυτό το μήνυμα ως η επόμενη πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα. Ανυπομονώ να κερδίσω την υποστήριξη της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών και να συνεργαστώ με τους βασικούς έλληνες συμμάχους μας για να ενισχύσουμε τη διμερή συνεργασία και να προσφέρουμε ενέργεια, ασφάλεια, ειρήνη και ευημερία», είχε δηλώσει η κα Γκίλφοϊλ στη διαδικτυακή εκπομπή της στην πλατφόρμα Rumble «The Kimberly Guilfoyle Show», μετά τη δημοσιοποίηση της υποψηφιότητάς της από τον Ντόναλντ Τραμπ (περισσότερα εδώ).
- Οι Fantastic Four «εισβάλουν» στη Γουακάντα – Αυτό είναι το νέο teaser του Avengers: Doomsday
- Η πανάκριβη απόδειξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων
- Oι ΗΠΑ επέτρεψαν την εξαγωγή τσιπ της Nvidia στην Κίνα, όμως η Κίνα δεν τα θέλει
- Χτύπημα Τραμπ στο Ιράν: Ποιοι τον πιέζουν να μη δώσει πράσινο φως
- Περιστατικό χαμηλής διακινδύνευσης η κατάρρευση του FIR Αθηνών, λέει ο Δήμας: «Παλιά τα συστήματα αλλά λειτουργικά…»
- Βουλγαρία: Πιθανή η προκήρυξη πρόωρων εκλογών – Οι όγδοες μέσα σε τέσσερα χρόνια
- ΣΥΡΙΖΑ για συνάντηση «προθύμων»: Ο Λέγγας μπήκε συνδικαλιστής και βγήκε στέλεχος της ΝΔ
- Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στον Δήμαρχο Σπάρτης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 14.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tianhao-wang-aME_eAFPU2A-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442