«Καλό ταξίδι, κυρ Γιάννη»: Με αυτά τα λόγια ο Αλέξης Τσίπρας «αποχαιρετά» τον Γιάννη Μπουτάρη, που έφυγε από τη ζωή το βράδυ του Σαββάτου 9 Νοεμβρίου, σε ιδιωτικό θεραπευτήριο της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα με σοβαρά προβλήματα υγείας, έχοντας δίπλα του την οικογένειά του.
Με αφορμή την πολιτική κηδεία του Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη, ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνει:
«Η Θεσσαλονίκη αποχαιρετά σήμερα έναν άνθρωπο που την αγάπησε και την υπηρέτησε με πάθος και με όραμα.
Αντισυμβατικός, μαχητικός, εραστής της ζωής, έγχρωμη εξαίρεση στο γκρίζο του δημόσιου βίου.
Ο Γιάννης Μπουτάρης είχε άποψη για την πόλη και τους ανθρώπους της, για την ιστορία και τον πολιτισμό της.
Υπερασπίστηκε τη Συμφωνία των Πρεσπών, διεκδίκησε το Μουσείο του Ολοκαυτώματος, τη διατήρηση των αρχαίων στο μετρό, τους ελεύθερους χώρους της πόλης.
Είχε άποψη για τη φύση, για την ανάπτυξη, για την ελληνοτουρκική φιλία.
Είχε άποψη για τη ζωή.
Και πάνω από όλα, είχε τον δικό του, μοναδικό τρόπο να σε κερδίζει.
Ίσως για αυτό ήταν το αγαπημένο του τραγούδι το #my_way
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.