Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης 16-8: Μια ακόμα κούπα για τους «ερυθρόλευκους»
Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Απόλλωνα Σμύρνης (16-8) και κατέκτησε το 7ο συνεχόμενο Κύπελλο – Αυτός ήταν ο 25ος τίτλος συνολικά για τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι πλέον στοχεύουν στην κατάκτηση του νταμπλ
Ακόμα ένα τίτλος για την ανδρική ομάδα πόλο του Ολυμπιακού! Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 16-8 του Απόλλωνα Σμύρνης στον τελικό και στέφθηκαν για 7η συνεχόμενη χρονιά Κυπελλούχοι Ελλάδας και 25η φορά συνολικά στην ιστορία τους.
Οι Πειραιώτες κυριάρχησαν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και δεν δυσκολεύτηκαν να κάμψουν την αντίσταση της «Ελαφράς Ταξιαρχίας».
Πλέον, ο Ολυμπιακός επικεντρώνεται στους επόμενους στόχους της σεζόν, αφού έχουν μπροστά τους τα play-offs του πρωταθλήματος αλλά και το Final-4 του Len Champions League.
Το ξεκίνημα του τελικού ήταν αρκετά δυνατό με τους ερυθρόλευκους να προηγούνται δύο φορές με Γούβη και Γενηδουνιά, αλλά τον Απόλλωνα να απαντάει με δύο γκολ στον παίκτη παραπάνω και να παίρνει προβάδισμα με ωραίο σουτ του Χονδροκούκη από την περιφέρεια.
Ο Γενηδουνιάς αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε ο Νικολαϊδης και ισοφάρισε σε 3-3 και, λίγο μετά την έναρξη της δεύτερης περιόδου, ο Αλαφραγκής πήρε το ριμπάουντ μετά από σουτ του Γενηδουνιά και από κοντά έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ την ομάδα του.
Ο Ολυμπιακός βελτίωσε, στην συνέχεια, αισθητά, την άμυνά του και αφού βρήκε ρυθμό κατάφερε να ανοίξει την διαφορά, φτάνοντας στον τίτλο. Οι παίκτες του Χέρβο Κόλιανιν βρήκαν γκολ στην κόντρα και ξέφυγαν 8-3 λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο.
Είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει ομάδα στην Ελλάδα που να μπορεί να ανατρέψει τέτοια διαφορά απέναντι στους Πειραιώτες και το πείσμα που έδειξε η «ταξιαρχία» απλώς διατήρησε τη διαφορά σε αξιοπρεπή επίπεδα.
Μάλιστα, το σκορ ήταν 12-8 στα μέσα του τελευταίου οκταλέπτου, αλλά στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν τέσσερα αναπάντητα γκολ, ο Ζερδεβάς απέκρουσε πέναλτι του Σουσιασβίλι και κάπως έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 16-8.
Χάρη σε δύο γκολ του Ραφίνια (70′, 86′) η Μπαρτσελόνα «λύγισε» με 2-0 την μαχητική Οσασούνα στο «Καμπ Νου» και απέκτησε διαφορά επτά βαθμών από τη 2η Ρεάλ Μαδρίτης.
Με 14/28 τρίποντα, πρώτο σκόρερ τον Ρογκαβόπουλο με 5/5 από τα 6,75μ. και τους Γιουρτσεβέν (17π.), Τολιόπουλο (14π.) και Γκραντ (13π.) άξιους συμπαραστάτες ο Παναθηναϊκός συνέτριψε την ΑΕΚ στα Λιόσια
Πετυχαίνοντας δύο γκολ μέσα σε διάστημα μόνο έξι λεπτών η Μπάγερ Λεβερκούζεν νίκησε με 2-0 την Κολωνία και τέθηκε ξανά σε... τροχιά Champions League στην Bundesliga.